Készül Vilmos herceg eljegyzési filmje

2009. június 6., szombat, Magazin

A BBC már készíti azt a dokumentumfilmet, amely Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kate Middleton eljegyzésének bejelentése után kerül majd a képernyőkre.

A The Sun — a legnagyobb brit bulvárlap — forrásai szerint a közszolgálati brit műsorszórónak nincs semmilyen fülese a pár esetleges közelgő egybekeléséről. A Their Story (Történetük) című dokumentumfilm forgatásának elkezdése mégis annak jele, hogy készülődik a menyegző. A lap szerint Vilmos — Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, édesapja után a brit trón második számú várományosa — várhatóan jövő nyáron veszi feleségül Kate Middletont.

A hírességek leghíresebbjeire szakosodott brit pletykamagazin, a Hello! legutóbbi számában szintén úgy fogalmazott: most már valószínűnek tűnik, hogy a pár jövő nyáron házasodik össze. A hetilap kiemeli, hogy Vilmos jövőre lesz 28 éves, vagyis eléri azt az életkort, amikortól — saját korábbi bejelentése szerint — fontolóra veszi a nősülést. A Hello! már az időpontról és a helyről is megkockáztat egy tippet: felidézi, hogy a királyi család esküvőit hagyományosan nyár közepén, júniusban vagy júliusban tartják, és a londoni Szent Pál-székesegyház, ahol Vilmos szülei is egybekeltek 1981-ben, a legnagyobb befogadóképességű, vagyis ez a legvalószínűbb helyszín.

Vilmos és Kate 2001-ben találkozott a skóciai St. Andrews egyetemén, és a házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege. A herceg az eljegyzés bejelentését váró alattvalók általános megdöbbenésére két éve szakított ugyan barátnőjével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös — a jelek szerint teljes sikerrel — visszakönyörögte magát Kate kegyeibe. Kate Middleton nem keveset áldozott az egyetemen kezdődött románcért. Évek óta igen komoly nyomásként nehezedik rá, hogy a sajtó szinte minden lépését követi; ügyvédjei többször is figyelmeztették a brit lapokat, hogy zaklatás címén eljárást indítanak ellenük, ha a hercegi barátnőt szó szerint üldöző lesipuskás fotósoktól vásárolnak képeket.

A Hello! úgy tudja: az ,,intenzív sajtóérdeklődés" miatt, Vilmos tanácsára Kate el is költözött Londonból, és hol szülei Berkshire grófságbeli otthonában, hol egy staffordshire-i házban tartózkodik, közel ahhoz a támaszponthoz, ahol Vilmos pilótakiképzése folyik.

Kertész Róbert

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-06: Magazin - x:

Magyar Vágta - Kisgyörgy Zoltán

Pelle Sándor detki és Fodor István bodoki polgármester az ikersátorban
A székely városok — Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szováta — mellett Bodok képviselete is ott volt Budapesten az elmúlt hét végén megrendezett Magyar Vágtán, azon a lovasfutamon, amelyen 92 Kárpát-medencei település mutatkozott be.
2009-06-06: Magazin - x:

Obama-musical készül

Musical készül Németországban Barack Obama amerikai elnök életéről; a zenés darab őszre tervezett bemutatóját Frankfurtban tartják majd, de a produkció várhatóan bejárja egész Németországot.