VIII. Székelyföldi Rockmaraton

2009. június 10., szerda, Magazin

A székelyudvarhelyi fesztivál négy napja alatt, július 7—11. között harmincnégy zenekar lép fel, köztük három németországi (Personal War, Coronatus, Brainstorm) és egy svéd (Sabaton).

Először koncertezik Erdélyben a legendás Piramis, visszatérő vendég Deák Bill Gyula és a Pokolgép—Ossian—Moby Dick klasszikus metalhármas. A fesztiválon a tavalyihoz hasonló színpadtechnikát használnak. 160 lejbe kerül a fesztiválbérlet, amivel ingyenes sátorozási lehetőség és mindennap 11 óráig zuhanyozás is jár a strand területén. A napijegy 45 lej lesz. A http://www.zeneudvar.ro/ honlapon lehet értesülni egyéb tudnivalókról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-10: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
A miklósvári Kálnoky-kastélyban ma 18 órakor bemutatják a Háromszéki útirajzok című könyvet, a kötetben szereplő grafikákból kiállítás nyílik. A szervezők reneszánsz zenével és a bemutatót követően reneszánsz táncházzal várják a résztvevőket. A kiadvány hat székelyföldi képzőművész — Baász Orsolya, Éltes Barna, Kristó Róbert, Péter Alpár, Sipos G. Tünde, Vetró B. Zsuzsa — közel száz, a történelmi Háromszék épített örökségét bemutató rajzát tartalmazza. Házigazda a Kovászna Megyei Művelődési Központ.
2009-06-10: Magazin - x:

Csehov az illatok nyelvén

Az illatok nyelvére ,,fordította le" A. P. Csehov négy művét egy krími zenekutató és pszichológus. Irina Obuhova hosszú éveken át kutatta a zene lelkiállapotra gyakorolt hatását, és vizsgálatai során arra a következtetésre jutott, hogy kapcsolat áll fenn a zene és az illatok között. Ennek a felismerésnek köszönhetően a zenetudós, aki az illatoknak a szavakéhoz hasonlóan széles hatásmechanizmust tulajdonít, olyan gyógymódot dolgozott ki, amely aromákhoz kapcsolódó zenén alapul.