KézdivásárhelyÜgyfélszolgálat európai színvonalon — Iochom István

2009. június 10., szerda, Gazdaság

2007 őszén a három közösen pályázó önkormányzat — Maassluis, Hatvan és Kézdivásárhely — a holland megyei jogú városok szövetsége által finanszírozott Logo East program második szakaszát is megnyerte, mely Kézdivásárhely számára hetvenezer eurót jelent. Az újabb pályázat a polgármesteri hivatal működésének és szolgáltatásainak feljavítását célozza. Kézdivásárhely a belső információs rendszer fejlesztésére, a hivatal alkalmazottjainak továbbképzésére és a számítógéppark fejlesztésére pályázott sikeresen egyedüli székelyföldi településként.

Rácz Károly polgármester elmondta: a hetvenezer eurós összeg negyven százalékát a céhes város, hatvan százalékát pedig a Holland Önkormányzati Szövetség (VNG) állta. A holland és a magyarországi testvérváros nem pénzbeli, hanem szakmai támogatást nyújtott, felügyelték a pályázat megfelelő lebonyolítását. A pályázati pénzből felvonót szerelnek a posta épületébe, hogy az idős és fogyatékkal élő személyeknek ne okozzon gondot felkeresni a lakosság-nyilvántartó irodát. A felvonó árának kétharmadát Kézdivásárhely, egyharmadát a VNG vállalta. Az adóhivatalban, a közönségkapcsolati és a lakosság-nyilvántartó irodában a bútorzat java részét is kicserélték. Az épület felújítása nem szerepelt a programban, azt önerőből végezték el. A pályázat —hangsúlyozta a polgármester — nagy változást eredményezett a hivatalban dolgozók mentalitásában, akik felvállalják azt a szerepet, hogy közalkalmazottak, nekik kell szolgálniuk a polgárokat, és nem fordítva, ez pedig nagyon lényeges szemléletváltást jelent. Nemrég a városháza hét alkalmazottja vett részt előbb Hatvanban, majd Maassluisban a program zárókonferenciáján, illetve elméleti tanfolyamokon. Az elkövetkezőkben konkrét elképzeléseket tartalmazó csomagot juttatnak el Hollandiába a kézdivásárhelyi ajánlatokról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-06-10: Gazdaság - x:

Új kapcsolatok — Kisgyörgy Zoltán

Mint annyi más alkalommal, személyes ismeretség révén vált közösségivé itt is az a kapcsolat, amelyet a napokban papíron is szentesítettek a Rétyhez tartozó Komolló és a Baranya megyei Sárok között.
2009-06-10: Gazdaság - x:

Szikla (Békési levelek) — Pálmai Tamás

Érdekes képződménye az anyatermészetnek, teremtménye Istennek ez a tárgy. Tárgynak mondjuk ugyan, mégis — számomra legalábbis — valami olyat jelent, ami nem teljesen illeszkedik a valódi élettelen dolgok sorába.