Iskolás sportÜnnepelt és díjazott a Sepsi ISK — Tibodi Ferenc

2009. június 11., csütörtök, Sport

Kedden délután megtartotta első díjkiosztó gáláját a Sepsiszentgyörgyi ISK, amelyet a 2008—2009-es tanévben összesen 561 sportló (hat szakosztály: atlétika, futball, torna, kézilabda, kosárlabda, birkózás) képviselt a különböző városi, megyei vagy éppen országos versenyeken, bajnokságokon.

Ez az első díjkiosztó ünnepségünk, és nagyon reméljük, hogy hagyománnyá növi majd ki magát. Azért van szükségünk ilyen jellegű eseményekre, hogy a szülők, a tanárok, a támogatók lássák, kik azok a gyerekek, akik öregbítik városunk hírnevét az országban és annak határain túl, s nem utolsósorban, hogy sportolóink révén példaképet állítsunk a fiatalabb generáció elé — nyilatkozta Nemes Áron, az ISK igazgatója.

A gálán több tucat sportoló kapott oklevelet és emlékplakettet, sajnos, mindannyiuk nevét nem tudjuk felsorolni újságunkban. De lássuk a legjobb csapatainkat és érmes sportolóinkat: csapatsport: ifjúsági III-as fiú kézilabdacsapat (országos negyedik hely/Vida Attila), ifi I-es lány kosárlabdacsapat (országos nyolcadik hely/Váncsa Kató), ifi II-es fiú kosárlabda-együttes (döntős/Váncsa Albert), ifi IV-es lány kézilabdacsapat (döntős/Szerző Árpád) és az ifjúsági labdarúgó-alakulat (megyei bajnok/Siklódi Ferenc); az egyéni sportok érmesei, atlétika: Trofin Cosmin (2. hely 600 m, 3. hely krossz), Bálint Barna (3. hely 60 m gát); torna: Damian Robert, Filip Zsombor, Molnár Egon, Pakucs Tamás, Blága Botond, Oláh Arthur (bajnoki ezüstérem), Vlej Zsombor (ifi I., négyszer országos bajnok), Barabás Csaba (ifi II., bronz), Csiszér Alpár (ifi I., ezüst), Iordache Alexandru (ifi I., bronz); birkózás: Incze Krisztina (ifi III., 3. hely), Tatár Andrea (ifi I., 1. hely), Mihaela Botez és Nicoleta Ciuhurezu (ifi I., 3. hely), Robert Bucşa (ifi II., 2. hely). Mindannyiuk teljesítményéhez gratulálunk, és bízunk abban, hogy a következő díjkiosztón eredményekben és érmekben gazdagabb esztendőt ünnepelhetünk majd.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-06-11: Sport - x:

Török Mária újra itthon — Áros Károly

Napok óta Sepsiszentgyörgyön edzőtáborozik a női ifjúsági Euró­pa-bajnokságra készülő válogatott, melynek egyik edzője Török Mária, a Sepsiszentgyörgyi Sportiskola, majd MSC egykori játékosa.
2009-06-11: Sport - x:

Birkózás

Tatár Andrea ezüstérmes
Ha nem csurran, cseppen — mondhatjuk nyugodtan az iskolás sportklubok országos bajnokságának döntője után, hiszen az a sportág, az a csapat, amely az évek során érmekre szoktatott, idén csak egyet nyert, Tatár Andrea (40 kg) jóvoltából.