Már az óvodában meglátszik...

2009. június 11., csütörtök, Család

Az óvodai viselkedésből gyakran kikövetkeztethető, hogy milyen eredménnyel fejezi be később egy fiatal tanulmányait.

Kutatások szerint a ficánkoló, figyelmetlen gyerekeknek az iskoláskor végén is jóval rosszabb a bizonyítványuk, függetlenül attól, hogy mennyire intelligensek. Nem feltétlenül szükséges, hogy a dekoncentrált (szétszórt figyelmű) gyerekek egyben az úgynevezett hiperaktivitás-figyelemzavar szindrómában is szenvedjenek. Az egészségtelen táplálkozás vagy az alvászavarok is okozhatnak figyelmetlenséget.

A vizsgálathoz a Kaliforniai Egyetem kutatói Naomi Breslau adatgyűjtését használták fel. A kutatónő 1983-ban öt- és hatéveseknél vizsgálta az intelligenciahányadosuk és osztálybeli viselkedésük közötti összefüggést. A vizsgálatot a gyerekek tizenegy és tizenhét éves korában megismételte. Az amerikai orvoskutatók a hétszáz gyermek adatainak kiértékelésekor felfedezték, hogy azok a fiatalok, akiknek rosszabbak voltak a nyelv- és matematikajegyeik a középiskolában, már az óvodában feltűnően viselkedtek. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-11: Család - x:

Belebetegedhetünk állásunk elvesztésébe

Az állás elvesztése nem csak gazdasági gondok elé állítja az embert, hanem beteggé is teheti: akiknek megszűnik a munkahelyük, valószínűbb, hogy magas vérnyomásuk, szívproblémájuk, szélütésük vagy cukorbetegségük lesz.
2009-06-11: Család - x:

Az abszint lelke — Puskás Attila

A fehér üröm (Artemisia absinthum L.) már száradt leveleit adták át meghatározás végett. Sajátos illata, ezüstpelyhes levelei azonnal utaltak kilétére. Nem ritka növény, fajtestvérével, a fekete ürömmel (A. vulgaris) gyakran nő embermagasságúra utak, ösvények mentén, gyomtársulásokban. Osztott, szeldelt levelei fonákjukon selymes-molyhosak, szürkésfehérek. Összetett, fészkes virágzata füzéres, bugavirágzat, sárga. Július-augusztusban virágzik, s virágpora, akárcsak a parlagfűé, allergén.