Törpcsúcsot döntöttek

2009. június 13., szombat, Magazin

A walesi Swansea lakói megdöntötték az eddigi rekordot a ,,legtöbb hupikék törpike egyszerre egy helyen" kategóriában: 2510, zömében a helyi egyetemre járó fiatalból álló törp gyűlt össze a város egyik bárjában.

A hupikék törpikék összejövetelét egy jelmezbolt szervezte. Mindenkinek fülig kéknek kellett lennie, egyenként ellenőrizték, hogy nem látszik-e ki a természetes bőrszíne a sapka alól vagy a kék póló fölött — olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában (http://www.telegraph.co.uk/).

Az előző rekordot tavaly 1253 összegyűlt hupikék törpikével az ír Castleblayney városa érte el.

A jelmezbolt munkatársa elmondta, a törpike-Guinness-rekord igen keresett cím lett. Az utóbbi másfél évben öt kísérlet történt. A mostani 2510 törpike túlszárnyalása kemény dió lesz minden következő rekordra törőnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-13: Magazin - x:

Pizzaszületésnap

Nápoly városa csütörtökön rezesbandákkal ünnepelte az olasz zászló színeit utánzó Margarita pizza 120 éves fennállását.
2009-06-13: Magazin - x:

Buli az Auróra cirkálón

A Orosz Haditengerészet 1. számú hadihajóján, az Auróra cirkálón rendezett estélyt a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum befejeztével Mihail Prohorov oligarcha, jelenleg Oroszország leggazdagabb embere.