Madárterror

2009. június 16., kedd, Magazin

Ezt még Alfred Hitchcock is megirigyelné: madár tartja félelemben a San Francisco belvárosában sétálókat, az állat elsősorban a kopasz férfiakra utazik. ,,Rászállt a fejemre, és csőrével kétszer is belecsípett" — számolt be feldúltan a váratlan égi támadásról a madár egyik áldozata.

A nyugati parti nagyváros pénzügyi negyedében szokásos útvonalán haladó üzletember csak egyike ama fekete madár számos áldozatának, mely napok óta gyalogosokat terrorizál. ,,Engem még nem kapott el, de hat vagy hét kollégámra már rátámadt" — mondta egy befektetési bankárként dolgozó nő, aki a ,,veszélyzónába" érve, üzletasszonyi méltóságát levetkőzve, a házfalakhoz lapulva haladt az úton. ,,Mindannyian kiborultak, és szerintük olyan volt, mint egy jelenet a Madarakból" — tette hozzá Phyllis Greenley.

A hitchcocki klasszikustól eltérően a San Franciscó-i támadásokban még nem folyt vér, a madár áldozatai megúszták kisebb sérülésekkel. A nőstény példány magányos elkövetőként háromméteres magasságból, egy eresz alól indítja támadásait. Az eresz azzal a fával szemközt található, melynek lombjai között a madár fiókáit nevelgeti. Aki túl közel jár a fához, megkapja a magáét. A harcias természetű ,,családanya" nemzetközi tévésztárrá avanzsált, a CNN amerikai hírcsatorna mellett a BBC is riportban számolt be róla. Az állat kalandjait a YouTube-on és egy blogon (www.frontstreetattackbird.blogspot.com) is nyomon lehet követni. San Francisco lakosai számára igazi show-műsorrá vált a madártámadás, biztonságos távolságból az utca túloldalán naponta több száz kíváncsiskodó gyűl össze, hogy végignézze a fejsértő berepülést. A madárnak akad áldozata bőven, mint az egyik kibicelő bámészkodó megjegyezte, a legtöbben gyanútlanul belesétálnak a csapdába. ,,A kopasz férfiak a legkívánatosabbak számára" — állította az egyik szemlélődő. A kibicelők egyébiránt nevetéssel és tapssal jutalmazzák a madár támadásait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-16: Magazin - x:

Meteorit karcolt meg egy fiút

Borsónyi meteorit karcolt meg egy 14 éves fiút Németországban, és vágott harminc centi széles gödröt mellette az aszfaltba. A fiú iskolába igyekezett Essen városában, amikor felfigyelt az égen egy tűzgolyóra, amely egyenesen felé tartott.
2009-06-16: Magazin - x:

Hegypucoló-tanfolyam

Egy svájci síparadicsom hegypucoló-tanfolyamot szervez. Engelberg négy hétvégén tart oktatást az érdeklődőknek a hegyek helyes takarításáról, a szakszerű sziklafényesítésről, az ormok portörléséről, a hágófelmosásról, a szurdoköblítésről, a mohaszőnyeg-kiporolásról és persze a zergék kiporszívózásáról.