Hegypucoló-tanfolyam

2009. június 16., kedd, Magazin

Egy svájci síparadicsom hegypucoló-tanfolyamot szervez. Engelberg négy hétvégén tart oktatást az érdeklődőknek a hegyek helyes takarításáról, a szakszerű sziklafényesítésről, az ormok portörléséről, a hágófelmosásról, a szurdoköblítésről, a mohaszőnyeg-kiporolásról és persze a zergék kiporszívózásáról.

A tanfolyam elvégzői hegypucolói jelvényt kapnak. Szemétszedésről nincs szó, hanem csak viccről. A helység a tanfolyammal reklámozza magát, és azért azzal, mert oly nagy sikere volt a svájci idegenforgalmi hivatal április elsején bemutatott tréfaklipjének, amelyben önkénteseket toborzott az Alpok pucerálásához. A videót hat nyelven sugározták, és már az első nap harmincezren jelentkeztek. Mivel a francia és az olasz tévéhíradók is átvették az egész filmecskét, több mint százmillió ember látta.

,,Ezt a globális érdeklődést próbáljuk a hasznunkra fordítani" — mondta Modeste Jossen, az engelberti sífelvonó-szolgáltatás igazgatója. Svájc legendás lakóinak tisztaság- és rendmániájáról, sok háztartásban minden héten egy teljes napot szánnak házimunkára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-16: Magazin - x:

Madárterror

Ezt még Alfred Hitchcock is megirigyelné: madár tartja félelemben a San Francisco belvárosában sétálókat, az állat elsősorban a kopasz férfiakra utazik. ,,Rászállt a fejemre, és csőrével kétszer is belecsípett" — számolt be feldúltan a váratlan égi támadásról a madár egyik áldozata.
2009-06-16: Magazin - x:

Vége a corgi-kornak

Véget ért egy korszak a brit uralkodói családban: II. Erzsébet királynő úgy döntött, hogy ezentúl nem pótolja a kedvenc corgi kutyáiból álló falka elhunyt tagjait.