Matraccal kidobott millió

2009. június 16., kedd, Magazin

Ágymatraccal együtt dobott ki több mint hárommilliárd lejnyi sékelt egy nő Izraelben, majd hatalmas ,,szemetezésbe" kezdett: lázasan kutakodott szeméttelepeken a pénz után. A matrac az anyjáé volt — és a pénz is.

Meglepte egy új ágybetéttel, a régit pedig kidobta, nem tudván, hogy anyja abban rejtegeti egész élete megtakarítását. Az anya valóban meglepődött, aztán lánya is. Hiába rohant azonban az utcára, a matracot már elvitték a lomtalanítók. A nő három szeméttelepet kutatott át, ám hiába. A tel-avivi szeméttelepek készségesen segítették, látva kétségbeesését, ám a naponta érkező 2500 tonna hulladék túl nagy ,,falat". Mindenesetre megerősítették az őrséget az esetleges pénzvadászok ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-16: Magazin - x:

Vége a corgi-kornak

Véget ért egy korszak a brit uralkodói családban: II. Erzsébet királynő úgy döntött, hogy ezentúl nem pótolja a kedvenc corgi kutyáiból álló falka elhunyt tagjait.
2009-06-16: Gazdaság - x:

Köznapi és hétvégi inváziók a Nyírben — B. Kovács András

Merőben új helyzetet teremtett a Rétyi Nyírben a rendszerváltás utáni világ, új és más stílusú intézmények felelnek érte, a tulajdon-visszaszolgáltatás pedig a falusiak magatartását is az addigitól eltérő mederbe terelte. Az új viszonyokra a turisták és a gazdák ma a nekik megfelelő választ adják, mely vagy egybeesik a környezetvédelem mai értékrendjével, vagy nem. Inkább nem.