Rendszámtáblák Székelyföldért — Farkas Réka

2009. június 16., kedd, Közélet

Antal Árpád felragasztja a matricát

Kicserélték a sepsiszentgyörgyi városi és a megyei önkormányzat autóinak rendszámtábláját, tegnaptól a Székelyföldet jelképező, Terra Siculorum rövidítéséből származó SIC jelzés szerepel rajtuk az eddigi JUD helyett. Tamás Sándor megyeitanács-elnök és Antal Árpád polgármester felragasztotta a Székely Nemzeti Tanács által forgalmazott (újságosbódékban megvásárolható) SIC-es matricát is gépkocsijára.

„Egy évvel ezelőtt a frissen létrehozott székely megyék és városok szövetsége is szerepet vállalt a székely márkanév kialakításában. Úgy gondoltuk, a székely önkormányzatoknak saját identitással kell rendelkezniük, ezért egyeztünk meg Hargita megyei barátainkkal közösen, hogy minden önkormányzati autó rendszámtábláját kicseréljük, és minden gépkocsinkra feltesszük a Székelyföldet jelző lehúzóst. Ez utóbbit bárki használhatja, és arra biztatunk mindenkit, a székelyföldi szimbólumokat népszerűsítse autóján is" — mondta Antal Árpád. Gratulált az SZNT-nek a .sic legfelsőbb internetes tartománynév levédéséért, ők is támogatják, és arra kérnek mindenkit, aláírásával járuljon hozzá ennek hivatalossá tételéhez. Ezt a lépést egyelőre a székely megyék és városok tették, teszik meg, de ha a községi önkormányzatok követik példájukat, rendkívül jó néven veszik — mondotta Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-16: Gazdakör - x:

Hírlugas

Debreceni pulykanapok
Múlt szombaton Debrecen főutcáján és a nagytemplom előtti főtéren megkezdődött a debreceni pulykanapok idei programsorozata. A villamos sínek mentén felállított főzőhelyeken a profiké volt a terep: a néhány éve tragikus körülmények között elhunyt mesterszakács, Gál Sándor nevét viselő országos főzőversenyen és a hozzá kapcsolódó hidegkonyhai bemutatón, illetve terítési versengésen mintegy 120-an vettek részt.
2009-06-16: Közélet - x:

Ki nem támogatta? — Farkas Réka

Alaptalan volt az a vád, hogy a magyar összefogás nem élvezte az erdélyi magyarok támogatását — állítja Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.