Ki nem támogatta? — Farkas Réka

2009. június 16., kedd, Közélet

Alaptalan volt az a vád, hogy a magyar összefogás nem élvezte az erdélyi magyarok támogatását — állítja Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Szociológusként, a számok tükrében vizsgálta meg az eredményeket, és az adatokat összehasonlította a 2007-es EP-választáson elért szavazatok számával. „Az derült ki, hogy a Kárpátokon túliak nem támogatták a magyar összefogást. Másfél évvel ezelőtt onnan jött 31 400 szavazat, és most csak 10 500. Ott valóban egyharmadra csökkent a szavazatok száma, de az erdélyi magyarok most is, akkor is több mint 420 000-en szavaztak a magyar jelöltekre. Fejtse meg mindenki, mit jelenthet ez" — hangsúlyozta Antal Árpád.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-06-16: Közélet - x:

Rendszámtáblák Székelyföldért — Farkas Réka

Antal Árpád felragasztja a matricát
Kicserélték a sepsiszentgyörgyi városi és a megyei önkormányzat autóinak rendszámtábláját, tegnaptól a Székelyföldet jelképező, Terra Siculorum rövidítéséből származó SIC jelzés szerepel rajtuk az eddigi JUD helyett. Tamás Sándor megyeitanács-elnök és Antal Árpád polgármester felragasztotta a Székely Nemzeti Tanács által forgalmazott (újságosbódékban megvásárolható) SIC-es matricát is gépkocsijára.
2009-06-16: Közélet - x:

Szigorít az önkormányzat — Váry O. Péter

Drasztikus intézkedések bevezetésére készül a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a város urbánusabb kinézete érdekében: a szekerek csak napközben és kijelölt útvonalakon közlekedhetnek, a szabadon kószáló lovak kiváltása többe kerül, mint az állat értéke, a tehenek pedig nem piszkítják többé a város utcáit.