Kevesebb a válás

2009. június 18., csütörtök, Család

Kevesebb a válás a válság miatt Nagy-Britanniában, mert a házaspárok nem tudják jó áron eladni közös ingatlanjukat — erre jutottak egy szigetországi tanulmány készítői ügyvédek megkérdezésével.

Nagy-Britanniában huszonhat éve nem volt olyan kevés válás, mint az utóbbi hónapokban. Ugyanakkor már 2007-ben is csökkent a házasságok felbontásának száma, illetve aránya, ezer párra 11,9 százalék jutott, míg 2006-ban még 12,2 százalék.

A válásukat pénzgondjaikkal magyarázó párok száma bő kétszeresére nőtt az utóbbi két évben, de még mindig elmarad az egyéb indoklásoktól, például a hűtlenségtől.

A válások csökkenésében szerepet játszhat az is, hogy sok pár inkább csak együtt él. Hogy azért nem kötik-e magukat egymáshoz esküvővel is, mert nincs rá pénzük, arról nincs felmérés. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-18: Család - x:

Etika és morál a mindennapi életben - Jártó Kocsis Edit

Akit nem ijeszt el az olvasástól a komor hangzású etika és morál szó, rá fog jönni, hogy nem csak a filozófusoknak, esszéíróknak van közük e szavak tartalmához, hanem mindenkinek.
2009-06-18: Család - x:

Étrend és termékenység

Az egészségesen étkező férfiaknak egészségesebb a spermája is — állapították meg spanyol kutatók a Fertility and Sterility szaklapban megjelent tanulmányukban.