Étrend és termékenység

2009. június 18., csütörtök, Család
Az egészségesen étkező férfiaknak egészségesebb a spermája is — állapították meg spanyol kutatók a Fertility and Sterility szaklapban megjelent tanulmányukban.

,,Az egészséges, jól kiegyensúlyozott étrend nem csupán az olyan problémák megelőzésében fontos, mint a diabétesz, magas koleszterinszint vagy magas vérnyomás, de hasznos lehet a reproduktív egészség megőrzésében és javításában is" — állítják, utalva arra is, hogy már korábbi vizsgálatok is összefüggésbe hozták a férfiak terméketlenségét bizonyos tápanyagok fogyasztásával vagy hiányával. Akkor azt találták, hogy a sok tejterméket, húst és kevesebb zöldséget, gyümölcsöt étrendjükbe iktató férfiak ondója gyengébb minőségű volt.

A kutatók megállapították, hogy a dohányzást, életkort, testsúlyt és egyéb tényezőket is figyelembe véve az étrend még mindig fontos tényező maradt. A normál minőségű ondóval rendelkező férfiak több szénhidrátot, rostot és antioxidánsokat, ugyanakkor kevesebb zsírt és fehérjét vettek magukhoz étrendjükben. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-18: Család - x:

Kevesebb a válás

Kevesebb a válás a válság miatt Nagy-Britanniában, mert a házaspárok nem tudják jó áron eladni közös ingatlanjukat — erre jutottak egy szigetországi tanulmány készítői ügyvédek megkérdezésével.
2009-06-18: Család - x:

Vakáció okosan

Kiürültek az iskolapadok, bezárnak az oktatási intézmények kapui. Kezdődik a nyári szünet a diákoknak és a folytonos aggódás ideje a szülőknek. Érdemes tehát leülnünk a csemetékkel, hogy kinek milyen elvárásai vannak a szabad idő eltöltésével kapcsolatban, illetve tisztázni az alapvető szabályokat a baj megelőzésére.