Helikopterrel mentették a halakat

2009. június 20., szombat, Magazin
Különös módon mentették meg biológusok egy veszélyeztetett halfaj 250 példányát az Egyesült Államokban: helikopteren és furgonon költöztették el az erdőtűz által fenyegetett kopoltyúsokat.

Új-Mexikó szövetségi államban a ritka mentőakciót akkor hajtották végre, amikor a lángok már csak pár mérföldre voltak a lazacfélékhez tartozó halak élőhelyéül szolgáló pataktól. A biológusok elektromos sokkolóval kábították el rövid időre a kopoltyúsokat, hogy hálóba foghassák, majd helikopterrel és furgonnal átszállítsák őket az állam délnyugati részén fekvő South Diamond Creek vidékéről északra. A villámcsapás következtében keletkezett tűz több ezer hektárnyi területet perzselt fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-20: Magazin - x:

Gabonakörök a Krasznodari területen

Ismeretlen eredetű rajzolat jelent meg a Krasznodari területen egy búzamezőn ― jelentette az Interfax orosz hírügynökség Vagyim Csernobrovra, a Koszmopoiszk (Kozmokeresés) elnevezésű nemzetközi tudományos egyesület koordinátorára hivatkozva. A rajz nyolc körből és körülöttük lévő gyűrűkből áll, amelyek érintkeznek egymással. A körök átmérője eltérő, 5 és 25 méter közötti.
2009-06-20: Magazin - x:

Emlékművé nemesül a Kurszk tornya

Végleges helyére került a 2000-ben elpusztult Kurszk atom-tengeralattjáró tornya: Murmanszkban a célra épített talapzatra helyezték, hogy emléket állítson minden, békeidőben életét vesztő haditengerésznek.