VállalkozásfejlesztésKezdődik a Start-program — Ferencz Csaba

2009. június 26., péntek, Közélet

Alig öt nap áll rendelkezésükre azoknak a fiataloknak (18—40 évesek), akik részt kívánnak venni a kormány által indított, az első cég alapítását, illetve a két évnél nem régebbi vállalkozások fejlesztését támogató Start-programban, ugyanis a tegnap kezdődött jelentkezési időszak július elsején 20 órakor zárul.

A vállalkozók első lépésben az ENSZ munkaügyi szervezete által tartott genfi tanfolyamon vehetnek részt, majd a legjobb projektek részfinanszírozást kaphatnak. A pályázni óhajtók legegyszerűbben az országos ügynökség honlapján jelentkezhetnek (a http://programenationale2009.medianetdesign.ro címen egy űrlapot kell kitölteni), de Preiss Tivadar területi programfelelősnél, a kereskedelmi kamara, illetve az Asimcov sepsiszentgyörgyi székhelyén is lehet eligazítást kérni, illetve további információk a http://www.animmc.ro/programe/programe2009/ honlapon elérhetőek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-06-26: Közélet - x:

Beruházások Sepsiszentgyörgyön — Váry O. Péter

Az önkormányzat tegnapi ülésén több, a közeljövőben kezdődő beruházás elindításának jóváhagyásáról döntöttek a képviselők, láttamozva ezek városrendezési övezeti tervét. Szépmezőn egy építőelemeket, illetve új technológiájú hőszigetelési kellékeket készítő gyár épül, a külföldi befektető számára meglehetősen sietős a munkálat elkezdése, hiszen tavasszal szeretné elindítani a termelést.
2009-06-26: Közélet - x:

Többen kérték a támogatást (Állattenyésztés) — Ferencz Csaba

Várhatóan több szarvasmarha, illetve juh és kecske után kapnak támogatást idén a háromszéki gazdák. Legalábbis ezt mutatják a június 15-én zárult igénylési időszak adatai.