Növényvédelmi bemutató Kézdivásárhelyen — Iochom István

2009. június 26., péntek, Közélet

Tegnap Agro Arena néven szervezett nagyméretű, közel kétszáz Brassó, Hargita, Maros és Kovászna megyei mezőgazdasági termelő számára növényvédelmi bemutatót a Bayer Crop Science Romá­nia, első alkalommal megyénkben.

A rendezvényre Mucsi Mihály kertészmérnök, magánvállalkozó Kézdivásárhely és Torja között található kísérleti parcelláin került sor, ahol a Bayer cég szakemberei az általuk előállított vegyszerekkel kezelt burgonyát, búzát és cukorrépát mutatták be. Az egész napos rendezvény második felében a résztvevők számára változatos szabadidőprogramot — íjászati, teke-, céllövő- stb. versenyt — is szerveztek. A tombola sem hiányzott, három szerencsés nyertes egy-egy profi permetezőgépet vihetett haza.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-26: Közélet - x:

Többen kérték a támogatást (Állattenyésztés) — Ferencz Csaba

Várhatóan több szarvasmarha, illetve juh és kecske után kapnak támogatást idén a háromszéki gazdák. Legalábbis ezt mutatják a június 15-én zárult igénylési időszak adatai.
2009-06-26: Közélet - x:

Magas jegyek a szóbelin

Idegen nyelvekből kapták a legmagasabb jegyeket az érettségizők a szóbeli vizsgán, de román-, illetve magyar nyelv és irodalomból is sok a jó osztályzat.