Magas jegyek a szóbelin

2009. június 26., péntek, Közélet

Idegen nyelvekből kapták a legmagasabb jegyeket az érettségizők a szóbeli vizsgán, de román-, illetve magyar nyelv és irodalomból is sok a jó osztályzat.

Két végzős nem folytathatja az érettségit, egyik románból, másik magyarból bukott meg, a román nyelv és irodalom dolgozattal ma kezdődő írásbeli vizsgasorozaton 1949 diák jogosult részt venni. A hét végi kétnapos szünet után hétfőn magyar nyelv és irodalommal folytatódik az érettségi, majd a szaknak megfelelő kötelező tárgy következik, utána két választott tantárgy, az érettségi nyolcadik próbáját jövő csütörtökön tartják, és vasárnap hirdetnek előzetes eredményt. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-26: Közélet - x:

Növényvédelmi bemutató Kézdivásárhelyen — Iochom István

Tegnap Agro Arena néven szervezett nagyméretű, közel kétszáz Brassó, Hargita, Maros és Kovászna megyei mezőgazdasági termelő számára növényvédelmi bemutatót a Bayer Crop Science Romá­nia, első alkalommal megyénkben.
2009-06-26: Közélet - x:

Új út Nyáraspatakra

Dolgoznak a szennyvízhálózat lefektetésén és a derítőállomás kivitelezésén a községközpontban (képünk). A tervezetet a brassói IGOT Kft. készítette, építője a sepsiszentgyörgyi Waldek Impex.