Első háromszéki szabadegyetem

2009. július 1., szerda, Kultúra

Első ízben szerveztek Háromszéken szabadegyetemet a hét végén, és hosszú idő után talán ez az első olyan ifjúsági rendezvény, amelyet ma a sztriptíztáncos múlttal gyanúsított Ciprian Grosu vezette Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság semmilyen módon nem támogatott.

A Háromszéki Ifjúsági Tanács a Benedek-mezői táborban szervezte meg hagyományteremtő céllal a szabadegyetemet, melynek egészen fiatal résztvevői is voltak, akik mintegy belekóstoltak a hasonló, nagyobb szabású rendezvények ízébe. Meghívtak önkormányzati vezetőket, lelkészeket, gazdasági szakembereket, újságírókat, és előadást tartott a főtanfelügyelő is, emellett nem hiányoztak a kísérőrendezvények, a kézművessátor, a csapatvetélkedők. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-07-01: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Klubtalálkozó
Az Asimcov kézdivásárhelyi területi irodája holnap 20 órától klubtalálkozót tart a szövetség székhelyén (12-es udvartér 1.). Témák: a városnapok alkalmával rendezendő kiállítás, konferencia és termékbemutató. (Asimcov-hír)
2009-07-01: Kultúra - x:

Először távol a családtól - Fekete Réka

Kevés fogyatékkal élő fiatalnak adatik meg, hogy utazzék, táborban vegyen részt, családjaiknak pedig szintén ritka az olyan alkalom, amikor kissé felszusszanhatnak, nyaralhatnak, kis időre másokra bízhatják sérült gyermekeiket.