Hogy mik vannak!

2009. július 8., szerda, Magazin

Cowboykalap-múzeum

Volt egy bolt Texasban, ahol az emberek szó szerint szögre akaszthatták kalapjukat. A bolt 1953-ban nyílt, és árult mindenfélét: csizmákat és cowboykalapokat, és a vásárlók a falra akasztva ott hagyhatták régi holmijukat az újak megvásárlásakor.

Nat Fleming, a tulajdonos 2006-ban becsukta a boltot, de a Nat kalapjainak nevezett gyűjteményt a North Texas History Múzeum megőrzi. A több mint ötszáz kalapot július 25-től tekinthetik meg a látogatók a múzeumban — olvasható a Yahoo (www.news.yahoo.com) hírei között. A kalapokat címkével látták el, amelyen rajta van az eredeti tulajdonos neve, néhányon pedig az is, melyik farmon dolgozott. Néhány kalap rodeósztáré volt. A világostól a feketéig, a viszonylag újtól a rongyosra hordottig mindenféle megtalálható köztük — mondta Lita Watson, a múzeum igazgatója. — Némelyik sima, másokat tollal, gyönggyel, fonott bőrrel díszítettek, esetleg lyukacsosak, vagy színes szalag van a felső rész körül.

Sörfesztivál ... sör nélkül

Egy nappal korábban ért véget egy nyugat-angliai sörfesztivál, mivel olyan sok látogatója volt, hogy a legkedveltebb sörökből már szombat estére kifogytak a szervezők. A herefordshire-i fesztivál eredetileg vasárnap estig tartott volna, ám a tervezettnél több mint harminc százalékkal többen érkeztek. A helyi sörfőzde vasárnapra hirdetett családi napja végül elmaradt az ital hiánya miatt. Mark Haslam, a fesztivál szervezője szerint a sör a fiatalok miatt fogyott el hamarabb, akik között egyre nagyobb divat, hogy valódi, helyi érlelésű italt fogyasztanak. „Azt hiszem, az emberek egyre jobban szeretnék tudni az ételeik és az italaik eredetét" — magyarázta Hasam, hozzátéve, hogy a helyi sörfőzdék sikere ellentmond a nagy söripari vállalatoknál tapasztaltaknak, amelyek manapság kevesebbet adnak el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-08: Magazin - x:

Három kontinensnyi hangyakolónia

Az argentin hangyáról már korábban kiderült, hogy képes több száz kilométeres szuperkolóniákat alkotni. Birodalma azonban úgy tűnik, ennél is átfogóbb — a hangya világuralomra tör. Egy japán—spanyol entomológuscsapat a tokiói egyetem kutatója, Sunamura Eiriki vezetésével a faj ázsiai, európai és észak-amerikai szuperkolóniáinak rokonsági fokát tanulmányozta.
2009-07-08: Magazin - x:

Francia politikusok aranyköpései

Párizs főpolgármestere, a kormányszóvivő és a kormánypárt nemzetgyűlési frakcióvezetője kapta megosztva idén a legviccesebb mondatot megfogalmazó francia politikusnak járó Humor és politika elnevezésű díjat, amelyet a Press Club francia újságíró-szervezet ítél oda minden évben.