Hófehér tigris született

2009. július 8., szerda, Magazin
Csíkok nélküli kölyke született a Dél-Afrikai Köztársaságban egy fehér bengáli tigrisnek, amely önmagában sem hétköznapi állat, hiszen bundájának színe ritka és különleges génektől világosabb, mint fajtársaié.

A fehér tigris a bengáli tigris rendkívül ritka színváltozata, tízezer születésre jut egy fehér kölyök. A csíkok nélküli, fehér tigris még ritkább, talán húsz sincs belőlük a világon, és azok is mind fogságban élnek. Valójában a fehér tigris sem teljesen fehér, főleg nem ,,csíktalan": jellemzője a kék szem, rózsaszín orr és a krémszínű bunda fekete csíkokkal. Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában, s Mohannak nevezték el. Ettől a tigristől származik az összes, fogságban élő fehér tigris.

A hófehér Fareeda a dél-afrikai Fokvároshoz közeli Cango vadfarmon született a fehér bengáli tigris fennmaradásáért folytatott tenyésztési program részeként. Szülei fehér tigrisek, s a vele együtt világra jött két testvére is viseli a jellegzetes fekete tigriscsíkokat. A kistigrisek karácsonykor születtek, de hat hónapot várni kellett, hogy biztosan kijelenthessék, Fareedá­nak nincsenek csíkjai — számolt be a The Daily Telegraph online kiadása (www.telegraph.co.uk). Fareeda szeret a testvéreivel játszani, nagyon jó természete van, bár amikor enni szeretne, oda-oda kap a gondozók kezéhez.

Az állatokat a farmról előbb-utóbb szeretnék visszajuttatni természetes élőhelyükre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-08: Magazin - x:

Francia politikusok aranyköpései

Párizs főpolgármestere, a kormányszóvivő és a kormánypárt nemzetgyűlési frakcióvezetője kapta megosztva idén a legviccesebb mondatot megfogalmazó francia politikusnak járó Humor és politika elnevezésű díjat, amelyet a Press Club francia újságíró-szervezet ítél oda minden évben.
2009-07-08: Riport - x:

Iskoláztatás az Őrkőn - B. Kovács András

Kiss Róbert, a Néri Szent Fülöp-iskola igazgatója szerint az őrkői telepen négyszáz óvodás- és iskoláskorú gyermeket írtak össze legutóbb, ebből háromszáznak kellene iskolába járnia.