SportéletMi az ön véleménye, elképzelése?

2009. július 9., csütörtök, Sport
Az utóbbi egy hónapban két irányból is megcélozták Sepsiszentgyörgy eléggé mélypontra került, vagy ha így jobb, szunnyadóban lévő sportmozgalmának felelevenítését. Az egyik irány — a megyei sportigazgatóság és a demokrata-liberálisok karöltve — mézesmadzagként húzogatták a sajtótájékoztatón megjelent újságírók előtt egy negyvenmillió eurós befektetéssel építendő sportcentrum tervét, a másik irány — a polgármester képviseletében — egy városi sportklub életre hívásának esélyét latolgatta lapunkban. A maga módján érdekes mindkettő.

Hogy miért, azt most hagyjuk. Ami közös mindkét irányban, hogy egyik sem végzett előzetes véleményfelmérést, hogy ne használjunk ilyen nagy szót, mint a tanulmány. Ilyen rövid idő alatt és ilyen körülmények között — egyik irányból fakadt a másik, s a másikból az egyik — nem is lehetett kikérni, meghallgatni a sportemberek, a szavazók, az adófizetők, a sportbarátok véleményét, elképzelését. Viszont feltétlenül élni kell ezzel a kötelezettséggel, elvárással. Meg kell hallgatni mások — akiknek szavazatával élünk, akiknek pénzét költögetjük — véleményét, s azokat egyeztetni kell a sajátunkkal.

Ebből a meggondolásból döntöttünk úgy, hogy sportrovatunk beindít egy nyílt véleményfelmérést: Mi az ön véleménye, elképzelése Sepsiszentgyörgy sportjának jövőjéről?

A lap hasábjain teret biztosítunk mindenki véleményének ismertetésére. Mondják el őszintén, önök hogyan látják a leendő sportklubot, annak összetételét (gondolunk itt a szakosztályaira), sportbázis-hálózatát, szakembergárdáját, vezérkarát... Írják le, küldjék be szerkesztőségünkbe — cím: Sajtó utca 8/A (a borítékra írják rá: Sportklub) vagy aros@3szek.ro —, s mi fenntartások nélkül közöljük — vigyázat, névtelen véleményeket nem veszünk figyelembe —, ismertetjük a közvéleménnyel, mert meggyőződésünk, nagy segítségére lesznek azoknak, akik tényleg városi sportklubot, a város sportéletének fellendítését akarják. Közreműködésüket, írásaikat előre is köszönjük.

A felmérés közlését lapunk július 20-i számában kezdjük.

(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-07-09: Sport - x:

Gazdag versenynaptár vár a birkózókra - Áros Károly

Egy Európa-bajnoki ezüstérem (felnőttek kontinensviadalán) után a hét végén három ötödik hellyel érkeztek haza leányaink a tbiliszi ifjúsági Európa-bajnokságról. Kedden benéztem az edzésre, természetesen azzal a céllal, hogy személyesen is gratuláljak, na meg aztán, hogy megtudjam, tényleg nem fért be ebbe a jó mérlegbe egy bronzérem is. A mester, Mátéfi Árpád józanul mérlegelt:
2009-07-09: Sport - x:

Készül a Sepsi FC (Teremlabdarúgás)

A csapatot övező nagy bizonytalanság ellenére a Sepsiszentgyörgyi Fustal Club készül az A-osztályos teremlabdarúgó-bajnokság 2009—2010-es kiírására.