Hogy mik vannak!

2009. július 11., szombat, Magazin

1982-ben ellopott pénztárcát találtak

A pénz nem fán terem, de a New York-i Central Park egyik fájának belsejében mégis pénzre bukkant egy parkőr.

A kék bőr pénztárcát 27 évvel ezelőtt egy zsebtolvaj lopta el. Egy pusztuló cseresznyefa üregében bukkantak rá most, ahhoz a helyhez közel, ahol Ruth Bendiktől ellopták, miközben a New York-i maratont nézte 1982-ben. A 69 éves Felső East Side-i lakos elmondta, hogy csak 20 dollár (60 lej) hiányzik belőle, még a hitelkártyái is benne vannak csakúgy, mint az egyetemi igazolványa és munkahelyi belépőkártyája. A parkőr a múlt héten, másfél méternyi komposzt alatt talált rá a pénztárcára, amelyet a rendőrök már a következő nap visszaadtak jogos tulajdonosának.

Nem kell kel

Kitiltotta a kelbimbót hajójáról a brit haditengerészet egy kapitánya, és az ördög zöldségének kiáltotta ki. Wayne Keble ugyanakkor cáfolta, hogy szigorával a 390 fős legénység ,,szeleskedését" akarja visszafogni, mint mondta, egyszerűen gyűlöli a kelbimbót. Keble a Bulwark nevű hajó kapitánya, és azután kapott sajtónyilvánosságot, hogy elterjedt a hír, miszerint kitiltott hajójáról minden sült étket. A kapitány ezt tagadva fedte fel a The Daily Telegraph brit lapnak, hogy csupán kelbimbó nem kerülhet a Bulwarkra. A széllelbélelt kérdezősködésre azt felelte, hogy mivel sosem eszik kelbimbót, nem tudja, milyen utóhatásai vannak. A haditengerészet szóvivője viszont azt mondta, hogy a kelbimbó csupán a kapitány asztalára nem kerülhet a hajón.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-11: Magazin - x:

A német főváros jubileumra készül

Minden idők legnagyobb, remények szerint legemlékezetesebb Berlinaléjának ígérkezik a német főváros soron következő — immár hagyományos — nemzetközi filmfesztiválja.
2009-07-13: Sport - x:

Bodoki lovasnapok - Áros Károly

Bodó Zoltán győztes négyes fogata
Tegnap még azt mondtam: ha Bodok, akkor borvíz. Ma azt mondom, anélkül hogy lemondanék a borvízről: ha Bodok, akkor lovasnapok, sőt, lovasünnep. Ezekért a jelzőkért nem e hét végén tette le névjegykártyáját a község.
Tegnap még azt mondtam: ha Bodok, akkor borvíz. Ma azt mondom, anélkül hogy lemondanék a borvízről: ha Bodok, akkor lovasnapok, sőt, lovasünnep. Ezekért a jelzőkért nem e hét végén tette le névjegykártyáját a község.