Megnyílt az Incitato alkotótábor kiállítása - Iochom István

2009. július 13., hétfő, Közélet

Mint már hírül adtuk, az idei, tizenhetedik Incitato művésztábor június 27-től tegnapig tartott. A tábor ideje alatt készített képekből összeállt XVII. kiállítást a kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeum Incze László Termében tegnap délben nyitották meg.

Ürmös Péter budapesti képzőművész, táborvezető a művészeket mutatta be, Deák Ferenc magyartanár pedig a tárlat anyagát méltatta. A jelenlevők egyperces néma csenddel emlékeztek a közelmúltban elhunyt M. Péter János sepsiszentgyörgyi festőművészre. Kiállí­tó művészek: Ábrahám Imola, Ábrahám Jakab, Börcsök Attila, Csutak Levente, Deák Barna, Deák Ria, Dimény András, Erőss Sándor, Ferencz Ágnes, Majoros Áron Zsolt, Miholcsa József, Nagy Lajos, Németh Marcell, Palásti Erzsébet, Sárosi Csaba, Sárosi Mátyás, Simó Enikő, Ürmös Péter és Vincze László. A megnyitón a tábor résztvevői közül személyesen tizenhatan voltak jelen. A művészek rendkívül gazdag és változatos anyagot, hatvan munkát állítottak közszemlére. Rácz Károly polgármesterként és támogatóként köszöntötte a művészeket, és annak a reményének adott hangot, hogy ha jövőre nem is, de két év múlva már mindenképpen eredeti helyére, Fortyogó­fürdőre költözhet vissza a művésztábor. A megnyitón közreműködött Deszke Otília, aki két éneket adott elő. A tárlat augusztus 15-ig tekintető meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-07-13: Közélet - x:

Bővítik a villanyhálózatot - Farcádi Botond

Négy háromszéki község ― Gelence, Kőröspatak, Bardoc és Bölön ― vesz részt a Villamosítás 2007―2009 programban, melynek célja a villanyhálózat bővítése, kiterjesztése.
2009-07-13: Közélet - x:

Bereckben Mária-szobrot avattak - Iochom István

Tegnap délelőtt a Szent Miklós római katolikus templomban Selymes József atya, a Mária Rádió igazgatója által celebrált ünnepi szentmise után a plébánia kerítésébe beépített Mária-szobrot ugyancsak ő avatta és szentelte fel.