Bereckben Mária-szobrot avattak - Iochom István

2009. július 13., hétfő, Közélet

Tegnap délelőtt a Szent Miklós római katolikus templomban Selymes József atya, a Mária Rádió igazgatója által celebrált ünnepi szentmise után a plébánia kerítésébe beépített Mária-szobrot ugyancsak ő avatta és szentelte fel.

A szobor a medjugorjei Béke Királynője szobrának hű és kisebb méretű változata, és Kovácsné Dimény Ibolya adományozta az egyházközségnek. A szoboravatást követően az ünnepség a művelődési központban folytatódott, ahol a kilyéni Búzavirág kórus, a kadicsfalvi-bethlenfalvi gyermekkórus, a madéfalvi Laudate ifjúsági énekcsoport és a csíkszeredai Kolozsvári József lépett fel. A délután folyamán Selymes József atya A Szűzanya üzenetei Medjugorjéból az egész világnak című vetített képes előadása is elhangzott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-07-13: Közélet - x:

Megnyílt az Incitato alkotótábor kiállítása - Iochom István

Mint már hírül adtuk, az idei, tizenhetedik Incitato művésztábor június 27-től tegnapig tartott. A tábor ideje alatt készített képekből összeállt XVII. kiállítást a kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeum Incze László Termében tegnap délben nyitották meg.
2009-07-13: Közélet - x:

Nemzeti összefogásra van szükség a magyar nyelvért

Nemzeti összefogásra van szükség a magyar nyelv védelme érdekében Szlovákiában — hangsúlyozta tegnap Gombaszögön a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség (Csemadok) országos elnöke. ,,A másét nem akarjuk, de a magunkét nem adjuk" — jelentette ki Hrubík Béla a szlovákiai magyarok hagyományos, immár 51. Országos Kulturális Ünnepségén.