Születésnapi Twiggy-kiállítás

2009. július 14., kedd, Magazin

A londoni National Portrait Gallery kiállítással tiszteleg a hatvanadik születésnapjára készülő Twiggy, a hatvanas évek ikonja, a világ első szupermodellje előtt.

A szeptember 19-től látható kiállításon a modell életéből mutatnak be felvételeket. A civil életben Lesley Lawson néven ismert Twiggy 16 évesen sovány alkatával, rövidre vágott hajával és hatalmas szempilláival lett ismert. ,,Érdekes látni, miként változott a divat és a fényképészet a pályafutásom alatt" — mondta Twiggy, aki még manapság is keresett modell. A szőkeség egy csapásra tett szert világhírnévre, amikor a brit Daily Express 1966-ban az év arcának választotta. Az A Life in Photographs (Egy élet képekben) című kiállításon a modellről készült első profi felvételek is láthatók lesznek, amelyeket későbbi férje, Barry Lategan készített.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-14: Magazin - x:

A Biblia az interneten

A világ legrégibb Bibliájának, a Codex Sinaiticusnak, azaz Sínai-félszigeti kódexnek a fennmaradt részei az interneten ismét egységes egészet képeznek. A Codex Sinaiticus kézzel íródott görög nyelven a IV. század közepén Nagy Konstantin római császár uralkodása alatt, aki törvényessé tette a birodalomban a keresztény vallást. A szöveget csupa nagybetűvel, szóközök nélkül négy írnok vitte pergamenre, közülük három személyazonosságát sikerült megállapítani.
2009-07-14: Magazin - x:

Váratlan szélmozgás okozta vesztét

Steve Fossett vesztét a szokatlan széljárás okozta, amikor a kalandvágyó amerikai milliomos kisgépe 2007 őszén egy gránitsziklának csapódott a Sierra Nevada hegyvonulatban — írta a pénteki San Francisco Chronicle az országos közlekedésbiztonsági tanács vizsgálata alapján.