Országos sci-fi-találkozó

2009. július 14., kedd, Magazin

Hol marad a sci-fi-írók által ígért jövő? Ezzel is foglalkoznak a 29. országos sci-fi-találkozó résztvevői Salgótarjánban a július 24-én kezdődő háromnapos programon.

A rendezvényre mindenkit várnak, aki szereti a tudományos-fantasztikus irodalmat, de azokat is, akik még maguk sem tudják, hogy szeretik-e. A József Attila Művelődési és Konferencia Központban zajló program nyitónapján Vásárhelyi Lajos vetít 3D-s térhatású képeket, Zalatnai Zámor Egy szupernóva élete címmel tart előadást Alfred Bester sci-fi-íróról, a Szíriusz Együttes pedig László Endre Szíriusz kapitányát hozza testközelbe. A további programban lesz irodalmi önképzőkör, találkozó sci-fi-írókkal és televíziós szerkesztőkkel, szerepjátékverseny, bemutatójátékok terepasztalon és sok más érdekes program. Szombaton adják át a Zsoldos Péter-díjat, ekkor hirdetik ki a Preyer Hugó emlékére szervezett novellapályázat, az Ufómagazin, valamint a képregényrajzoló-pályázatok eredményeit.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-14: Magazin - x:

Váratlan szélmozgás okozta vesztét

Steve Fossett vesztét a szokatlan széljárás okozta, amikor a kalandvágyó amerikai milliomos kisgépe 2007 őszén egy gránitsziklának csapódott a Sierra Nevada hegyvonulatban — írta a pénteki San Francisco Chronicle az országos közlekedésbiztonsági tanács vizsgálata alapján.
2009-07-14: Magazin - x:

Elbocsátják a magzat nemét közlő orvost

Elveszíthetik állásukat azok a vietnami orvosok, akik megmondják a születendő gyermek nemét a szülőknek. Az egészségügyi minisztérium által javasolt rendelettel akarják helyreállítani a fiúk javára megbillent születési arányokat.