Elbocsátják a magzat nemét közlő orvost

2009. július 14., kedd, Magazin

Elveszíthetik állásukat azok a vietnami orvosok, akik megmondják a születendő gyermek nemét a szülőknek. Az egészségügyi minisztérium által javasolt rendelettel akarják helyreállítani a fiúk javára megbillent születési arányokat.

A legújabb, májusi ENSZ-adatok szerint a délkelet-ázsiai országban manapság 112 fiú születik minden 100 lányra, szemben a világszerte tapasztalt 105—106 fiú, 100 lány tendenciával. Ennek oka, hogy a vietnami családok a fiúk születését részesítik előnyben a család eltartása érdekében. Az első korai ultrahangfelvételek nyomán kitudódik a gyermek neme, s Vietnamban igen elterjedt az abortusz, hogy fiú szülessen a családban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-14: Magazin - x:

Országos sci-fi-találkozó

Hol marad a sci-fi-írók által ígért jövő? Ezzel is foglalkoznak a 29. országos sci-fi-találkozó résztvevői Salgótarjánban a július 24-én kezdődő háromnapos programon.
2009-07-14: Gazdakör - x:

A háromszéki pityóka napjai — Kisgyörgy Zoltán

Az Impala, az Agrico cég korai fajtája
Ha Háromszék a krumpli, második kenyerünk hazája, akkor azon sem kell csodálkozni, ha A burgonya zöldnapja elnevezésű találkozó idei, harminckettedik kiadását Kézdivásárhelyen nyitották meg, s a felette érdekes bemutatók egy része is ott, Zabolán meg Szépmezőn zajlott. Megyénkben a burgonyanap hagyományos, ugyanis a krumplitermelő elődök kezdeményezték még a diktatúra idején.