Nem ázik tovább a műemlék épület — Iochom István

2009. július 14., kedd, Gazdaság

Lapunk hasábjain két alkalommal is cikkeztünk arról, hogy a kézdivásárhelyi asztalitenisz-teremnek is helyet adó, 1935-ben épült KSE-klubház közel kétszáz négyzetmétere tető nélkül maradt, és két hónapon át ázott.

Az történt ugyanis, hogy a bejárat feletti lapos tetőrészt, az egykori teraszt a kivitelező cég lebontotta, és a finanszírozás leállása miatt más munkafrontra költözött át. Július másodikán a sepsiszentgyörgyi Baumeister cég egyik munkacsoportja visszaköltözött az asztalitenisz-teremhez, és újraöntötték a lapos tetőzetet. No de ezzel az asztalitenisz-gondok még korántsem oldódtak meg, hiszen minden teremben hull a vakolat, az épület használhatatlan, és egyelőre még kilátás sem mutatkozik arra, hogy a munkálat folytatására a tanügyminisztériumtól pénzt kapjon a Nagy Mózes Elméleti Líceum.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-07-14: Gazdaság - x:

Együtt a Kárpát-medencében (Református középiskolák találkozója) — Kisgyörgy Zoltán

Tizennegyedik alkalommal tartották meg az elmúlt hét végén Sepsiszentgyörgyön a Kárpát-medence református középiskoláinak találkozóját. Százharmincan, gimnáziumok és kollégiumok vezetői, lelkészei és a diákság képviselői ismerkedtek a megyeszékhely és Kézdivásárhely református kollégiumaival, Háromszék nevezetességeivel, hogy majd zárónyilatkozatban fogalmazzák meg azokat az elveket, amelyek az egész református magyarságra vonatkozó oktatási és egyház-politikai szempontból fontosak.
2009-07-14: Közélet - x:

Strasbourghoz fordul az SZNT — Farcádi Botond

Négy háromszéki önkormányzat által elfogadott, autonómia-népszavazás kiírására vonatkozó határozatot törölt június 30-i ítéletében a brassói táblabíróság. A döntés a sepsiszentgyörgyi, vargyasi, illyefalvi, uzoni határozatokra vonatkozik. A brassói fellebbviteli bíróság döntése végleges.