Időutazás a dinoszauruszok világába

2009. július 15., szerda, Magazin

A világon először Budapesten láthatják a dinoszauruszok életét bemutató kiállítást, amely 240 millió évvel röpíti vissza az időben az érdeklődőket. A Hungexpo vásárváros G-pavilonjában augusztus 30-ig összesen 31 műdinoszaurusz látható a bébidinótól a tízméteres óriásokig.

A több mint ötezer négyzetméteren bemutatott ,,jószágok" között láthatóak félelmetes ragadozók és egészen szelíd, növényevő fajták is. A 13 színen összesen 31, robotok által működtetett dinoszaurusz látható, ezek mozognak, sőt, hangot is hallatnak. S bár teljesen életszerűek, a közelükbe lehet merészkedni, és meg is lehet érinteni.

Az érdeklődők információkat kapnak arról, milyen lehetett a világ, amikor ezek a lények éltek, s arról is, hogy miért pont olyanná fejlődött, mint amilyen most. A kiállítást egyaránt ajánlják gyermekeknek és a játékos, a robottechnika iránt érdeklődő felnőtteknek — olvasható a Multimédia Kft. sajtóanyagában. A Budapest után az egész világot beutazó kiállítás a szecsuáni Robot Intézet, az argentínai Live World és a brit Hard To Handle cég együttműködésében valósul meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-15: Magazin - x:

Napelemes repülőgép

Bertrand Piccard svájci légballonpilóta és feltaláló nemrég mutatta be első, világ körüli útra tervezett napelemes repülőgépének prototípusát. A HB-SIA elnevezésű gép szárnyfesztávolsága a legnagyobb utasszállító repülőgépekével azonos, miközben egy átlagos személyautó súlyánál nem nehezebb.
2009-07-15: Magazin - x:

Dobolás-világrekord

Az együttes dobolás új világrekordját állította fel több száz dobos az angliai Birminghamben hétfőn.