A brit királyi család a Twitteren

2009. július 15., szerda, Magazin

A brit királyi család tovább bővítette virtuális birodalmát: a YouTube-os videoplatform létrehozása és az internetes honlap felfrissítése után a palota pénteken az uralkodóház twitteres profiljának elindításáról számolt be.

A közösségi mikroblogon a @BritishMonarchy elnevezést viselő profil többhetes tesztelés után indult be pénteken, és hírügynökségi jelentés szerint már az első napon 1500 követője volt. A Buckingham-palota szóvivője elmondta, hogy a ,,szándék a hírszolgáltatás volt, és nem a személyes hangon való megszólalás". A királyi twitterezéshez csatlakozók a mikroblogból tájékozódhatnak az uralkodói család tagjainak aktuális programjairól, ám azt senki ne várja, hogy II. Erzsébet is tweeteket ír majd.

Nem mintha a 83 esztendős királynő nem érdeklődne a modern technika iránt: Barack Obama a minap ajándékozta meg egy iPoddal.

A Buckingham-palota honlapja, a royal.gov.uk 1997-ben került fel a világhálóra, idén februárban azonban teljes felújításon esett át: sokkal több videóval és háttéranyaggal gazdagították. A királynő YouTube-csatornáján pedig 2007 óta szintén figyelemmel lehet kísérni az uralkodói családról készült felvételeket — írta pénteken a BBC online hírszolgálata (bbc.co.uk).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-15: Magazin - x:

Dobolás-világrekord

Az együttes dobolás új világrekordját állította fel több száz dobos az angliai Birminghamben hétfőn.
2009-07-15: Gazdaság - x:

Hajrá, mind a hat! (Orbán Balázs-szekértúra Székelyföldön) — Sylvester Lajos

Az Óriáspince-tetőn lélegzetet visszafogó Háromszék-panoráma fogadott, a Kárpátok íve északon a Kis-Nemerétől és délnyugaton a Királykőig mint egy óriási nyaklánc simult Kelet-Európa kebelére, és felénk ragyogtatta ékességeit, északról kelet, majd dél felé haladva a Nagysándort, az Asztag-tetőt, a Lakócát, felmutatott egy hegyhátnyi ékszerdarabkát a Szilon-havas elefánt alakú óriásából is, aztán a borosnyói horpadás fölött, ahová Orbán Balázs a Háromszékről kiinduló és Galac felé futó vasút nyomvonalát képzelte, a Csukás teljes képe ragyogott felénk, mintegy keretbe ágyazva. Erről a pontról a Nagykőhavasra, majd a Bucsecsre ugrott a tekintetünk.