Nyári vakációSzabad bejárás a sportpályákra

2009. július 16., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi diákok a nyári vakáció ideje alatt is használhatják az iskolák sportpályáit — tudtuk meg Nemes Árontól, a megyeszékhelyi sportiskola vezetőjétől.

A Gödri Ferenc I—VIII. Osztályos Iskolában 9—13, a Székely Mikó Kollégiumban 8—20 (kimondottan kosárlabdára használható a két pálya és a bentlakás épülete előtti udvarrész), a Plugor Sándor Művészeti Líceum 10—20 óra között biztosít a gyerekeknek szabad bejárást a sportpályákra, a Gámán János Iskolaközpontnál pedig nem kötötték időponthoz a pályák használatát. Sajnos, városunk tizenkét tanintézménye közül csupán négy iskola fogadta kedvezően ezt a dicséretes kezdeményezést, amely nyolc szentgyörgyi sportegyesület és a polgármesteri hivatal közös ötlete révén jöhetett össze. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-07-16: Sport - x:

Reményen alul (Motokrossz)

A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián csupán a 30. helyen fejezte be a motokrossz Európa-bajnokság olaszországi, hatodik — egyben utolsó előtti — futamát.
2009-07-16: Sport - x:

Világversenyek

* Magyar bronzéremmel kezdődött a felnőtt vívók Európa-bajnoksága Plovdivban. A női törvívás egyéni számában Varga Gabriella, a mexikói olimpia birkózó bajnoka, Varga János leánya a dobogó harmadik fokán végzett. Nem sikerült érmet szerezniük viszont sem a magyar, sem a román kardvívóknak. Részletes eredmények: női tőr: 1. Valentina Vezzali (olasz), 2. Katja Wächter (német), 3. Varga Gabriella (magyar) és Arianna Errigo (olasz), férfi kard: 1. Venjamin Resetnyikov (orosz), 2. Julien Pillet (francia), 3. Pastore Gianpetro (olasz) és Hübner Björn (német).