Világversenyek

2009. július 16., csütörtök, Sport

* Magyar bronzéremmel kezdődött a felnőtt vívók Európa-bajnoksága Plovdivban. A női törvívás egyéni számában Varga Gabriella, a mexikói olimpia birkózó bajnoka, Varga János leánya a dobogó harmadik fokán végzett. Nem sikerült érmet szerezniük viszont sem a magyar, sem a román kardvívóknak. Részletes eredmények: női tőr: 1. Valentina Vezzali (olasz), 2. Katja Wächter (német), 3. Varga Gabriella (magyar) és Arianna Errigo (olasz), férfi kard: 1. Venjamin Resetnyikov (orosz), 2. Julien Pillet (francia), 3. Pastore Gianpetro (olasz) és Hübner Björn (német).

* A serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság első hírét már közöltük: a Dobolyi Aladár vezette serdülőválogatott, soraiban Kanabé Szilárddal bronzérmet szerzett. Nézzük a csapatbajnokságok dobogósait: serdülő fiúk: 1. Franciaország, 2. Svédország, 3. Románia (Kanabé Szilárd, Dan Daniel, Alin Şpelbaş, Cristian Bărbulescu), serdülő leányok: 1. Németország, 2. Szerbia, 3. Románia, ifjúsági fiúk: 1. Franciaország, 2. Svédország, 3. Németország, ifjúsági leányok: 1. Románia (Vincze Andrade, Anamaria Sebe, Cristina Hirici, Camelia Poştoacă), 2. Magyarország (Tóth Edina, Tóth Katalin, Madaras Dóra Csilla, Ambrus Krisztina), 3. Lengyelország. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-07-16: Sport - x:

Szabad bejárás a sportpályákra (Nyári vakáció)

A sepsiszentgyörgyi diákok a nyári vakáció ideje alatt is használhatják az iskolák sportpályáit — tudtuk meg Nemes Árontól, a megyeszékhelyi sportiskola vezetőjétől.
2009-07-16: Sport - x:

A XIII. világbajnokság következik (Műúszás, műugrás, úszás, vízilabda)

Az első Európa-bajnokság (1926. Budapest) után kereken negyvenhét évet kellett várni, hogy végre beinduljon a világbajnokság versenysorozata, melynek első állomása Belgrád, időpontja 1973. Akkorra már kialakult, és rendkívül magas színvonalon, az amerikai—keletnémet párharc. Hogy mit jelentett, azt tökéletesen érzékelteti a tény: a 36 bajnoki címből 28 a két úszónagyhatalom birtokába került. A megmaradt nyolc bajnoki címen osztozók között szerepelt a svéd Larsson Gunnar, az ausztrál Stephen Holland és a magyar Hargitay András.