Itt tanított a dzsesszzenészek krémje — Mózes László

2009. július 18., szombat, Kultúra

Minőségi előrelépést jelent a mostani dzsessztábor az előző kettőhöz képest — értékelte lapunk érdeklődésére a tegnap véget ért sepsiszentgyörgyi zenei rendezvényt Lázár-Prezsmer Endre főszervező.

,,Elégedett vagyok, a tanárok is értékelték, hogy magasabb volt a színvonal, mint tavaly" — fűzte hozzá, megjegyezve, az oktatók csapata Magyarország és Románia legjobb dzsesszzenészeiből állt össze, a közel negyven résztvevő pedig a hazai városokból jött, vagyis országos jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát a III. dzsessz- és improvizációs tábor. Idéntől helyszínt is váltottak, a koncerteket a színház kamaratermében, illetve a könyvtár Gábor Áron Termében tartották, míg az esti közös örömzenélésnek a Tein teaház adott otthont.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2009-07-18: Kultúra - x:

Még hallani a furcsa hegedűszót (Zenetábor Árkoson) — Bogdán László

Különösen este az árkosi kastélyban, amikor fiatal hegedűsök önmaguk és mások szórakoztatására játszanak önfeledten.
2009-07-18: Kultúra - x:

A Benedek Elek-alkotótábor termései — Váry O. Péter

Sepsiszentgyörgy közterületein itt-ott különféle szobrok nőttek ki a földből, s hogy nemrég állnak csupán ott, azt a rögzítésükhöz használt lécváz jelenléte igazolja.