A Benedek Elek-alkotótábor termései — Váry O. Péter

2009. július 18., szombat, Kultúra

Sepsiszentgyörgy közterületein itt-ott különféle szobrok nőttek ki a földből, s hogy nemrég állnak csupán ott, azt a rögzítésükhöz használt lécváz jelenléte igazolja.

A városban, ki még ráérősen jár-kel, talán megállt pár percig az Erzsébet park legdélibb csücskében a fúró-faragó, avagy állvány előtt vászonra festő művészek láttán, az ő szobraik kerültek ki közterületekre, illetve festményeik nézhetőek meg még jövő hét végéig a Míves Házban, mielőtt közhivatalok díszeivé válnak. A Benedek Elek-emlékév tematikus alkotótáborának ,,termései" Elek apó mesevilágából ihletődtek, de magukon viselik létrejöttük sajátos körülményeinek nyomait is. Az alkotótábor résztvevői mindannyian székelyföldi képzőművészek, a szobrokat Bara Barnabás, Berze Imre, Dabi István M., Éltes Barna, Hosszú Zoltán, Kerezsi Nemere, Madaras Péter, Petrovits István, Péter Alpár, a festményeket pedig Căbuz Andrea, Horváth Levente, Joó Annamária, Siklódi Ferenc, Török Ferenc, Ütő Gusztáv, Ütő Elek készítette.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-07-18: Kultúra - x:

Itt tanított a dzsesszzenészek krémje — Mózes László

Minőségi előrelépést jelent a mostani dzsessztábor az előző kettőhöz képest — értékelte lapunk érdeklődésére a tegnap véget ért sepsiszentgyörgyi zenei rendezvényt Lázár-Prezsmer Endre főszervező.
2009-07-18: Kultúra - x:

Bevezetés a modern költészetbe (Olvasólámpa) — Bogdán László

Király László Bóják című könyve — alcíme szerint Kalandozás a modern költészet tájain — a hetvenes évek elején 83 folytatásban jelent meg az Utunkban, a jó emlékezetű +1 oldalon. (Olyan előzményei voltak, mint Páskándi Gézának a magyar költészetben kalandozó, A vándor líra című sorozata.)