Új nevet kapott

2009. július 21., kedd, Magazin
A világ egyik leghíresebb felhőkarcolója, a Chicagóban magasodó 110 emeletes Sears-torony péntektől már Willis-toronyként viseli az Egyesült Államok legmagasabb épületének járó címet.

Az 1973-ban felavatott felhőkarcolót az épületet irodaházként felépíttető cégről, a Sears, Roebuck and Co.-ról nevezték el, és azóta is csak így hívták. A Willis Group Holdings brit biztosítási alkusz márciusban bérleti szerződést kötött az épület jelentős részére, és az ügylettel együtt a torony nevének megváltoztatására is jogot szerzett. A 442 méter magas felhőkarcoló július 17-én vette fel a cég nevét. A chicagóiak szerint mindegy, hogy milyen nevet adnak neki, ők akkor is Sears-toronyként fogják emlegetni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-21: Magazin - x:

Michael Jackson megégése

A múlt héten felkerültek az internetre azok a felvételek, amelyeken látszik, miként égett meg Michael Jackson feje egy Pepsi-reklám 1984-es forgatásán.
2009-07-21: Magazin - x:

Tigrispark tigris nélkül

Eltűntek a bengáli tigrisek India egyik fő tigrisparkjából, a Panna Nemzeti Parkból. A Madhja Prades állam középső részén lévő park egyike a híres vadmacskák védelmében létrehozott indiai nemzeti rezervátumoknak. Radzsendra Sukla indiai erdészeti miniszter szerint három évvel ezelőtt még 24 tigris élt a parkban, ma már egy sem.