Kiskoruktól interneteznek

2009. július 22., szerda, Magazin

Amerikában a 2 és 11 év közötti korosztály népes, 16 milliós táborából kerül ki a legtöbb új internethasználó, ők alkotják a teljes online népesség 9,5 százalékát — derül ki a Nielsen piackutató legfrissebb felméréséből.

Az utóbbi öt évben 18 százalékkal nőtt a gyermekek kö­rében az internethasználat, miközben a teljes népességnél csak tízszázalékos volt a növekedés. (Az arányeltolódásba belejátszik, hogy a 14 éven aluliak száma valamelyest csökken az Egyesült Államokban.) A kicsik 2004 májusában még havi hét órát töltöttek a világhálón, idén májusban már tizenegy órát voltak online. A Nielsen felméréséből kiderült az is, hogy a fiúk hét százalékkal több időt töltenek a neten, a lányok viszont kilenc százalékkal több honlapra látogatnak.

A gyermekek által használt technológiák kutatásával foglalkozó Grunwald Associates vállalat elnöke azt mondta, hogy a 2—4 évesek valószínűleg még nem egyedül töltik fel a Facebook profilját, és a Twitterre sem egyedül küldik rövid üzeneteiket, hanem a szüleik ölében ülve ismerkednek az internettel. Grunwald szerint a gyermekek az internet passzív szemlélése helyett sokkal inkább saját tartalmak készítésébe fognak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-22: Magazin - x:

Óceánok borították a Vénuszt

A Vénusz egykor sokkal jobban hasonlíthatott a Földre, mint napjainkban: felszínét óceánok borították — következtethető az Esthajnalcsillag déli féltekéjének új térképéből.
2009-07-22: Gazdaság - x:

Setétpatak élménye (Kárpát-medencei Anyanyelvi Tábor) — Kovács B. András

Az idén Uzonkafürdőn értük utol a setétpataki anyanyelvi tábor lakóit, amint épp az ottani új és korszerű holland strandon töltötték az együttlét tizedik napját. Az időközben összerázódott huszonvalahányas társaság és a pár fős tanárkísérői csoport kellemes hangulatban lubickolta végig a délelőttöt, épp a gyilkos ibolyántúli sugárzás elől készültek fedezékbe vonulni, készülvén hazagyalogolni a mindössze pár kilométerre, a hatodi letérő szomszédságában fekvő táborukba, ahol ebéd várta őket. A napsütés valósággal tombolt, a napozóra kitett farácsok szinte sütötték az ember meztelen talpát, minden oly mértéktelenül áthevült ezen a szép napon. Szertelen nyarunk, mely komoran gomolygó felhőkkel és nyomukban (futózáporok helyett) felhőszakadásokkal ,,szórakoztatott" az idén, táborzárásra szép idővel ajándékozta meg gáláns kedvében a setétpatakiakat — akik nem mellesleg: jutalomüdülésüket élvezték Székelyföld e sarkában — s örvendeztette meg a vendéglátókat, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségét.