Eltüntetnék a Székelyföld-táblát — Farkas Réka

2009. július 24., péntek, Közélet

Bíróságon kéri Codrin Munteanu prefektus a Nagyajta határában felállított Szé­kelyföld-tábla építkezési engedélyének érvénytelenítését. Munteanu elmondása szerint egy állampolgári feljelentés alapján érdeklődött az építkezési felügyelőségnél, és kiderült, tisztázatlan annak a területnek a tulajdonviszonya, amelyre tavaly májusban, választási kampányban felállította a megyei önkormányzat a táblát, így a kiadott engedélyek nem megfelelőek.

Az ügy nem új keletű, tavaly a prefektúra már kényszerítette a nagyajtai helyi tanácsot, vonja vissza azt a határozatot, amely szerint tíz évre a megyei önkormányzatnak használatba adja a három négyzetméteres területet. A kormánybiztosi hivatal tavaly augusztusban hívta fel figyelmüket, a törvény szerint az önkormányzat csak jogi személynek, illetve közszolgáltatónak adhatja használatba a tulajdonában levő területet. A nagyajtai tanács visszavonta határozatát, de Székelyföld három nyelvű határjelző táblája a helyén maradt. A prefektúra most bírósági úton szeretné elérni, hogy eltűnjék a pannó.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-07-24: Közélet - x:

Nem hagyják a vetkőző igazgató ügyét (Nyílt levél az ifjúsági miniszternek) — Váry O. Péter

Guruianu múlt hónapban tüntetést szervezett Grosu leváltásáért
Újabb nyílt levélben kéri Mădălin Guruianu, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának vezetője és Grüman Róbert, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke az ifjúsági minisztert, hogy vizsgálja ki a Megyei Ifjúsági Igazgatóság élére másfél hónapja kinevezett, vetkőzős múltja miatt erkölcsileg elfogadhatatlannak tartott Ciprian Grosu ügyét. A megyei ifjúsági szervezeteket képviselő Guruianu és Grüman azt szeretnék elérni, Sorina Luminiţa Plăcintă váltsa le az igazgatóság vezetőjét.
2009-07-24: Közélet - x:

Kilyén és Szotyor ivóvize

Kilyén
Hosszú évek után végre elkészült a városi ivóvízhálózat kiépítése Kilyénben és Szotyorban, a fővezeték most zajló nyomáspróbája után a két falu lakói használhatják az utcai kutakat — ám nem sokáig.