Kilyén és Szotyor ivóvize

2009. július 24., péntek, Közélet

Kilyén

Hosszú évek után végre elkészült a városi ivóvízhálózat kiépítése Kilyénben és Szotyorban, a fővezeték most zajló nyomáspróbája után a két falu lakói használhatják az utcai kutakat — ám nem sokáig.

Szotyor

A sepsiszentgyörgyi városvezetés mintegy hónapnyi időszakot szabott meg a lakóknak, hogy rácsatlakozzanak a vízhálózatra, ezután elzárják az utcai csapokat. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-07-24: Közélet - x:

Eltüntetnék a Székelyföld-táblát — Farkas Réka

Bíróságon kéri Codrin Munteanu prefektus a Nagyajta határában felállított Szé­kelyföld-tábla építkezési engedélyének érvénytelenítését. Munteanu elmondása szerint egy állampolgári feljelentés alapján érdeklődött az építkezési felügyelőségnél, és kiderült, tisztázatlan annak a területnek a tulajdonviszonya, amelyre tavaly májusban, választási kampányban felállította a megyei önkormányzat a táblát, így a kiadott engedélyek nem megfelelőek.
2009-07-24: Közélet - x:

Augusztustól parkolóautomaták

A sepsiszentgyörgyi városközpontban nemrég felszerelt tíz parkolóautomata augusztus elsejétől váltja fel a parkolóőröket.