Augusztustól parkolóautomaták

2009. július 24., péntek, Közélet

A sepsiszentgyörgyi városközpontban nemrég felszerelt tíz parkolóautomata augusztus elsejétől váltja fel a parkolóőröket.

A gépek több szempontból is praktikusabbak, nem csak egész órára adnak parkolójegyet, hanem töredékekre, akár tíz percre is. Nem megvesztegethetőek, és durva szavakkal el sem ijeszthetőek. Az automaták papírpénzzel és érmékkel is működnek, a kiadott jegyet a műszerfalra, az első szélvédőn át jól látható helyre kell kitenni, a jegyvásárlást, a parkolási időszak betartását ellenőrzik. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-07-24: Közélet - x:

Kilyén és Szotyor ivóvize

Kilyén
Hosszú évek után végre elkészült a városi ivóvízhálózat kiépítése Kilyénben és Szotyorban, a fővezeték most zajló nyomáspróbája után a két falu lakói használhatják az utcai kutakat — ám nem sokáig.
2009-07-24: Közélet - x:

Cserére váró falutábla

Annak idején, közel tíz évvel ezelőtt örültünk annak, hogy a 11-es országút futásfalvi letérőjénél vadonatúj háromnyelvű (román, magyar és német) táblán olvashattuk Futásfalva nevét.