KerékpározásSzékelyföld Kerékpáros Körversenye

2009. július 30., csütörtök, Sport

A mi kis „Tour de France"-unkat immár harmadik alkalommal rendezik meg, hála a csíkiaknak, hiszen ők az ötletgazdák, valamint Hargita és Kovászna megye városainak — Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Szé­kelyudvarhely és Gyergyó­szentmiklós —, a társszervezőknek, na és a legfőbb támogatónak, a Tusnád Ásványvíz Rt.-nek.

Az első körversenyre — emlékeztet a Hírlevél — 2007. augusztus 9—12. között került sor olyan csapatok részvételével, mint a Bukaresti Dinamo Secrom, a Câmpulung Muscel-i Olimpic Autoconstruct, a Ploieşti-i Compet Petrol, a Kolozsvári Akarat, a Tusnád Cycling Team és a P-Nivo Betonexpressz (valamennyi 6—6 kerékpárossal), a Marosvásárhelyi Mirage és Alföld vegyes csapata (5—5 versenyzővel), valamint egy négytagú vegyes csapat. A táv hossza 426 km volt, és állt egy 4,2 km-es időfutamból (ez volt az úgynevezett prolog), a 157 km-es háromszéki, a 199 km-es Hargita megyei szakaszból, na meg a Csíkszereda utcáin zajlott 66 km-es kritériumversenyből.

A prologot Kusztor Péter nyerte, az első szakaszt Remák Zoltán, a másodikat pedig Cador Rida. A gyorsasági pontversenyben Madaras Zoltán bizonyult a legjobbnak, övé lett a fekete mez. Az egyéni összetett versenyt és a vele járó piros mezt Remák Zoltán (P-Nivo Betonexpressz) nyerte Kusztor Péter és Cador Rida előtt. A csapatverseny dobogósai: 1. P-Nivo Betonexpressz, 2. Mirage, 3. Bukaresti Dinamo Secrom. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-07-30: Sport - x:

XVIII. Háromszék Kupa (Triatlon)

Augusztus 2-án, vasárnap a sepsiszentgyörgyi Alpinsport szervezésében kerül sor a triatlon Háromszék Kupa tizennyolcadik kiírására.
2009-07-30: Sport - x:

Mozgássérültek kupája (Paintball)

A Sepsiszentgyörgyi Paintball Klub és a Kovászna megyei Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében ma második alkalommal kerül sor a mozgássérültek Paintball Kupájára.