Az orvostudomány csodái — Kuti János

2009. augusztus 1., szombat, Kultúra

Pont most, amikor a bukaresti Sabyc Klinika működési engedélyt kapott, akkor találták törvénytelennek működését. Pedig ez csak kimondottan emberbaráti tevékenységet folytatott. Romániai nőket szervezett be abból a célból, hogy petesejtjeiket eladják. A hölgyek úgy tudták, hogy kutatási célokra használják azokat.

Az orvosok viszont főleg pénz után kutattak. A petesejteket megtermékenyítették, és olyan nőkbe ültették, akiknek másképp nem lett volna gyerekük. A petesejtet pénzért adó személy nem is tudta, hogy magzatát más hordja ki és neveli fel. A dolog nálunk törvénytelen, de érdemes lenne törvényesíteni. Olyan tevékenységet állítottak le, amelyiknek nagy jövője lehet. A sejteladók nyolcszáz és ezer lej közötti összeget kaptak. Amerikában ezért akár tízezer dollárt is kaphat a donor. A petefészek-stimulálás veszélyeire, amit a donoroknál alkalmaztak, fel sem hívták a figyelmet. Ez amolyan foglalkozási rizikó.

Egy ilyen tevékenységet nem korlátozni, hanem államilag támogatni kellene. Mert ez csak a kezdet. Gondoljunk csak bele, a kutatás hová vezethet. Például lehet olyan férj, aki csupán érdekből vett el egy madárijesztő kinézetű hölgyet. No de miért büntetnék az utódokat azzal, hogy a gyerek szintén madárijesztőcske formájú legyen? Ha kerül egy szépecske, csinos petesejtdonor, amit az apuka ondójával megtermékenyítenek, akkor az utód nem vallana szégyent. És a kedves feleség, aki a pénzéért ment egy rozzant férfihez, az sem óhajthatja, hogy utódja az apuka külsőjét örökölje. Ezért aztán fordulhat egy ellenőrzött spermadonorhoz, aki garantáltan macsós. A petesejtet adó hölgyeket, akár a spermadonorokat, ellenőrzik. Ezeknek fiataloknak egészségeseknek kell lenniük.

Ebben a tudományban lenne még keresnivalónk. Mert sok az érdeklődő. Bukarestben létrehoznának egy petesejtbankot és egy spermabankot is. Onnan aztán lehetne választani. A minőséget meg kell fizetni. Vizsgálnák a donorok intelligenciaszintjét is. Nyilvántartanák a hajuk, szemük színét, fizikai felépítésüket. A kedves vevő azt venne, amit akar. Ha szőke, kék szeműt akar, akkor azt, ha fekete göndör hajút, akkor azt. Ha mégsem olyan születne, amilyent választottak a szülők, arra is lenne magyarázat. Mert előfordul, hogy két fehérnek fekete gyereke születik.

Az idő múlásával aztán tovább lehetne tökéletesíteni a dolgot. Egy világbizottságot lehetne alakítani, amelyik eldöntené, hogy kinek lehet saját gyereke és kinek nem. Nehogy véletlenül átlagkinézetű, átlagintelligenciájú gyerekek szülessenek. Hát nem ki van már tenyésztve a húsmarha és a tejelő tehén is? Az embermarhát miért nem lehetne kitenyészteni? A hibás egyedeknek, akik nem élsportoló kinézetűek, illetve nem elég intelligensek, meg lehetne tiltani a szaporodást. Milyen jó is lenne! Csupa atlétatermetű, filmszínész szépségű, szuperintelligens ember és sexszimbólum alakú, szépségű hölgy futkosna a világban. Aztán sok olyan üzletasszony van, akiknek nincs idejük a szexre, vagy hölgyek, akiknek kényelmetlen a terhesség, esetleg félnek a szüléstől. Ezek odaadnák petesejtjüket egy ilyen klinikának, ahol lombikban megtermékenyítenék az áhított férfi spermájával. Ezt beültetnék a vállalkozó szellemű béranyukákba, akik kihordanák és megszülnék. A gyerek náluk maradna, amíg szopna. És ez alatt is menne a béranyák fizetése és szolgálati ideje.

A kényelmes nők fizetnék a teherkihordást, a bizniszhölgyek meg végezhetnék a dolgukat. Majd a gyerek a valódi anyukához kerülne, miután már pelenkázni sem kell. Európa, sőt, a világ gyerekutánpótlását is biztosítani tudnánk. A népesség csökkenését államilag lehetne megoldani olyan országokban, ahol ― mint nálunk ― demográfiai hullámvölgy van. A sok munkanélküli nőt lehetne államilag alkalmazni ilyen célból. Nekik egyéb dolguk sem lenne, mint kihordani a terhet, szülni és egy kicsit szoptatni. Ezért, mint rendes alkalmazottak, rendes fizetést kapnának. A szülésért külön prémium járna. Ha a beültetés nem jönne össze, akkor a potenciális béranyukák elmennének munkanélküli segélyre. Klimax esetén meg nyugdíjaznák őket. Előttünk a jövő!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-08-01: Kultúra - x:

Szentgyörgyi Demokritos: Újságírók vagytok, világítsatok! (Vázlat Kozma Hugóról) — Bogdán László

Kozma Hugó a hajdani Sepsiszentgyörgy legendás alakja volt, egy ideig állítólag színi direktorként is tevékenykedett, de erre vonatkozólag elmosódnak az adatok, én már leszálló ágában ismertem meg, amikor közvetlenül, nyílt és kérlelhetetlen proletár őszinteséggel így mutatkozott be, meg-megigazítva nyelvével mozgó protézisét: ,,Koma Hugó vagyok, bukott színházigazgató, költő és úri szabó. Az urak áldozata, nekik szabtam és varrtam a nadrágokat, kabátokat, egy időben atillákat, szmokingokat és a frakkokat, nekik, a kapitalizmus élveteg haszonélvezőinek, de mindég kihíztak belőle, és kezdhettem elölről. Az urak áldozata vagyok…"
2009-08-01: Gazdaság - x:

Érdtől Dombóvárig (Bolyongás Hungáriában, 2.) — Kisgyörgy Zoltán

Dr. Kubassek János (jobbról), akinek nincs messze Csomakőrös a Malájföldtől
Jakabos Ödön emléke
Érd. Kisváros Budapest peremén. Szerencsénk van. A Magyar Földrajzi Múzeum őre jelenti: igen, Kubassek igazgató itt van, nemrég tért haza malájföldi útjáról. Dr. Kubassek Jánossal, a földrajzi íróval és kutatóval legutóbb Csomakőrösön ölelkeztünk. Ő most az igazgató, az elhunyt alapító Balázs Dénes helyébe lépett. A nagy öreggel, aki egyébként kászoni származású volt, Háromszéken találkoztunk utoljára. Érden már csak bronzszobrát láthattuk.