Találós kérdések

2009. augusztus 1., szombat, Kiscimbora
Kinek nem látszik messzire a háza?

A csigának

Melyik szem tud repülni?

Az ökörszem

Nincsen hangom, nem beszélek,

tiszta vízben vígan élek.

Hal

Miért jár a nyúl mezítláb?

Mert nincs cipője

Szürke színű a bundája,

hosszú, vékony farkincája,

finom sajt a vacsorája,

ravasz macska les reája.

Egér

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-08-01: Kiscimbora - x:

Kányádi Sándor: A tücsök és a kaszálógép

Vidáman cirregett, cirpelt a tücsök a fűben, amikor nagy durrogással, burrogással, csörömpöléssel megérkezett a kaszálógép.
2009-08-01: Kultúra - x:

Filmet forgatnak Háromszéken — Farkas Réka

Nagy a nyüzsgés Kőröspatak határában. Az egykori bánya irodáinak szomszédságában régi időket idéző katonák, milicisták fogadnak, zászlók, kommunista feliratok és határőrsorompó. Ma már szinte elfeledett gépkocsik várakoznak, egy ócska Škoda, odébb egy ARO, no meg az őrző-védők, akik rögtön igyekeznek arrébb terelni a szájtátót: Filmezés folyik, kérem, ne zavarjanak, itt nem lehet megállni. Új magyar film forgatását kezdték meg az elmúlt hét elején megyénkben, Elek Judit, a neves magyarországi filmrendező alkotása, a Visszatérés jelentős része háromszéki helyszíneken készül. Néhány nap svédországi filmezés után itt, Kőröspatakon elsőként a román—magyar országhatáron zajló jeleneteket rögzítették filmszalagra.