Légvár felhőkarcolók?

2009. augusztus 4., kedd, Magazin

Jelenleg a világ legmagasabb épülete a Burj Dubai

 

Világszerte 198 felhőkarcoló építését halasztják el a gazdasági válság miatt. A magas épü­letekre szakosodott német Emporis társaság adatai szerint a felhőkarcoló-építési projektek tizenegy százalékát állították le mostanáig.

 A világméretű válság miatt abbamaradt például a Föld legmagasabb épületének szánt, 1050 méteres dubaji Nakheel Tower kivitelezése. Egyelőre Európa új magassági csúcstartóját, a 612 méteres moszkvai Russia Towert sem fejezik be. Erre a sorsra jutott a dél-amerikai rekordjelölt, a chilei Santiagóban építeni kezdett 300 méteres Gran Torre Costanera is, és Észak-Amerika, valamint Afrika is szegényebb marad jó pár felhőkarcolóval, azaz 100 méternél magasabb toronyházzal. A jegelt tervekben szereplő épületek egymásra állítva 42,1 kilométeres magasságot érnének el, munkahelyből pedig 280 000-rel lenne több, ha valamennyit megépítenék — áll a Süddeutsche Zeitung német lapban megjelent összeállításban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-04: Magazin - x:

Ahol a régi út alámegy — Józsa Lajos

Vagyonmegosztás miatt ellentétbe kerültek a Kálnoki testvérek 1580-ban. Kérelmük előterjesztése után Kőröspatakon az udvarhelyi és a háromszéki kinevezett nemesemberek döntenek.
2009-08-04: Magazin - x:

Csillagközi sajt

Sértetlenül tért vissza a Földre egy darab angol cheddar sajt, amelyet a holdra szállás 40. évfordulója alkalmából juttattak fel még múlt kedden a világűrbe. A sajtot a Nyugat-angliai Sajtkészítők Egyesülete egy hőlégballon segítségével bocsátotta fel a légkör felső részébe Wiltshire-ből.