Csillagközi sajt

2009. augusztus 4., kedd, Magazin

Sértetlenül tért vissza a Földre egy darab angol cheddar sajt, amelyet a holdra szállás 40. évfordulója alkalmából juttattak fel még múlt kedden a világűrbe. A sajtot a Nyugat-angliai Sajtkészítők Egyesülete egy hőlégballon segítségével bocsátotta fel a légkör felső részébe Wiltshire-ből.

A héliummal töltött léggömböt ellátták globális helyzetjelző rendszerrel is, ám az röviddel a felbocsátás után elromlott. A ballon pedig kipukkadt az atmoszféra felső részében — jelentette a BBC hírszolgálata. A ,,csillagközi" sajt a felbocsátási helytől több mint 90 kilométerre, egy kertben ért földet, és megtalálója, egy ismeretlen nő szerda este bevitte a közeli rendőrőrsre. A szolgálatkész rendőrök, akik tudtak a ,,sajtrepülésről", azonnal értesítették a sajtkészítőket. A híradás nem szólt arról, tovább érlelődött-e a sajtdarab az űrben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-04: Magazin - x:

Légvár felhőkarcolók?

Jelenleg a világ legmagasabb épülete a Burj Dubai
 
Világszerte 198 felhőkarcoló építését halasztják el a gazdasági válság miatt. A magas épü­letekre szakosodott német Emporis társaság adatai szerint a felhőkarcoló-építési projektek tizenegy százalékát állították le mostanáig.
2009-08-04: Magazin - x:

Búcsút mondott a Facebooknak

Bill Gates búcsút mondott a Facebooknak, mert már nem bírta a sok barátkérő üzenet kezelését. A Microsoft alapítója egy Újdelhiben rendezett üzleti fórumon jelentette be, hogy bezárja a közösségi portálon lévő profilját, mert kezelhetetlen mennyiségű üzenet árasztja el. ,,Tízezer ember kérte, hogy a barátom lehessen" — mondta el a világ leggazdagabb embere, aki eleinte megpróbált szelektálni a számára teljesen ismeretlen személyek között, de kénytelen volt belátni, hogy az egész merő időpocsékolás.