MagaslesA sorozatgyilkosok robotképe — Bogdán László

2009. augusztus 6., csütörtök, Világfigyelő

Természetesen, még nem jelent meg a magyar médiában, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a magyar rendőrség még mindig sötétben tapogatózik, kevés adatot hoznak nyilvánosságra, noha száz ember dolgozik az ügyön, FBI-nyomozók is jöttek segíteni, visszahívták a régi, idő előtt nyugdíjba küldött, nagy tapasztalatokkal rendelkező rendőrségi vezetőket s nyomozókat, de még mindig csak hipotézisek, feltételezések körvonalazódnak a bestiális sorozatgyilkosságokkal kapcsolatban.

Az utóbbi időben több támadás történt a falvak szélén lévő házakban lakó cigányok ellen. Tatárszentgyörgyön, Nagycsé­csén férfiakat, Tiszalökön egy ötéves kisgyereket is lelőttek a villámgyorsan megjelenő és nyom nélkül eltűnő gyilkosok, most pedig Kislétán először hatoltak be egy falu széli házba, és végeztek ki sörétes puskával egy negyvenöt éves asszonyt, halálosan megsebesítve tizenhárom éves lányát, akit rendőrök őriznek a nyíregyházi kórházban, állapota válságos, több mint ötven (!) sörétet operáltak ki belőle, de feltételezések szerint ő az eddigi egyetlen szemtanú, láthatta támadóját, támadóit. (A behajtandó uzsora, mint indíték, ezúttal nem merülhet fel, az asszony dolgozott a polgármester dohányföldjén, nem voltak adósságai, ellenségei…)

Mi a közös ezekben e bestiális gyilkosságokban. Az áldozatok etnikai hovatartozása: romák. Ezért sok szakértő rasszista indokokkal magyarázza a módszeresen pusztító gyilkosok érthetetlen szadizmusát. Mások bosszúvágyra gyanakodnak — pszichologizálásokba ne menjünk bele, vannak hátborzongatóbb feltételezések is. Sándor István, a híres nyomozó, a népszerű Papa, akit koholt vádakkal távolítottak el a rendőrség kötelékéből, azt feltételezi: mivel semmi kapcsolat nem mutatható ki gyilkosok és áldozataik között (a profi módon gyilkolászó végrehajtók nem is ismerik áldozataikat!), bérgyilkosokról van szó. Szerinte politikai zavarkeltés lehet a háttérben! A megbízók — akik lehetnek bel-, de külföldiek is — egyszerűen zavart akarnak kelteni. Elmondta, hogy a kilencvenes évek végi gyilkosságok végrehajtója egy szlovák bérgyilkos volt, és hogy külföldi zsoldosok az elkövetők, most sem lehet kizárni. Kétségtelen, nem hagynak nyomot, iszonyatos gyilkosságaikat, ha lehet ezt mondani, ,,mesterien" vitelezik ki, s utána eltűnnek. (A kiválasztott falvakban eddig egy a közös: autópályák közelében vannak!) A tény, hogy a rendőrség százmillió forintra emelte a nyomravezetői díjat, talán hozhat eredményt, ha több, mint amennyit a megbízók fizetnek a bérgyilkosoknak, önös érdekből esetleg feldobhatják egymást. De ez idő kérdése.

A magyarországi közhangulat a közbiztonság hiánya miatt vészesen romlik, s ha a rendőrség rövid időn belül nem mutat fel eredményt, a helyzet eszkalálódhat, jöhetnek a reprezentatív visszavágások, amelyekre már volt példa, gondoljunk a tanár lányai előtt való agyonverésére, vagy Marian Cozma meggyilkolására (melyről a biztonsági kamera felvétele is megvan, ennek ellenére máig sincsen tettes?!), s akkor a megbízók kétségtelen, elérték céljukat.

Ján Slota, a felhevült szlovák politikus máris élesen támadta Magyarországot, ha nem lépnek közbe a nemzetközi szervezetek, nem maradnak életben magyarországi cigányok — állította. Szavainak értékéből sokat levon, hogy hazája romáival nem ilyen megértő, deviáns, beilleszkedni képtelen, nomád bandának tartja őket… S ezekkel a nézetekkel tagja lehet a szlovák kormánykoalíciónak…

Egy bizonyos: gyors eredményre lenne szükség, mivel a sorozatgyilkosságok rontják Magyarország helyzetét, az emberek pedig rettegnek, nem tudni, ki lesz a következő áldozat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-08-06: Világfigyelő - x:

Még idén létrejöhet a délvidéki megtorlásokat kivizsgáló bizottság

Boris Tadic szerb államfő megígérte, hogy az ősz folyamán kinevezik a Vajdaságban 1944—45-ben elkövetett háborús bűntetteket kivizsgáló szerb—magyar történész munkacsoport szerb tagjait — közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Az ígéret a két politikus múlt csütörtöki, magyar részről három hónapja várt találkozóján hangzott el.
2009-08-06: Világfigyelő - x:

Röviden — Váry O. Péter

A kislétai fegyvert már használták
Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint a Kislétán használt egyik lövedék olyan puskából származik, amelyet másik két helyszínen is használtak — jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány, miután tegnap megbeszélést folytatott roma vezetőkkel, és tájékoztatta őket a romák elleni bűncselekmény-sorozatról.