Pénzt kapnak a laboratóriumok — Fekete Réka

2009. augusztus 6., csütörtök, Közélet

Csak semmi pánik, van pénz a vizsgálatokra — állítja a megyei egészségbiztosító pénztár igazgatója, akit arról kérdeztünk, miért nem kaptak költségvetési keretet augusztusra a magáncégként működő diagnosztikai központok, ami miatt az elmúlt napokban a betegeknek fizetniük kellett az itt elvégzett vizsgálatokért.

Ghiţă Drăgoiu elmondta, a kórházi laboratóriumok a korábbi hónapokhoz hasonló összegekből gazdálkodhatnak, és tegnap az országos pénztár jóváhagyta a tartalékalap megnyitását, amiből a magánlaboratóriumokban végzett analíziseket finanszírozhatják. Ez azt jelenti, hogy ezekben az egységekben is elfogadják a küldőpapírt, és a betegeknek nem kell fizetniük azokért a vizsgálatokért, amelyek a biztosító listáján ingyenesként szerepelnek.

Megnyugodni ellenben nem lehet, mert a szóban forgó összeg csak két hónapra elegendő, hogy mi lesz októbertől, azt még azok sem tudják, akik a bársonyszékből azt hirdetik, hogy nincs ok aggodalomra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-08-06: Világfigyelő - x:

Röviden — Váry O. Péter

A kislétai fegyvert már használták
Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint a Kislétán használt egyik lövedék olyan puskából származik, amelyet másik két helyszínen is használtak — jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány, miután tegnap megbeszélést folytatott roma vezetőkkel, és tájékoztatta őket a romák elleni bűncselekmény-sorozatról.
2009-08-06: Közélet - x:

Munkával csalogató Árkosra (Önkéntesek a Szentkereszti-kastély parkjában) — Váry O. Péter

Hatalmas az árkosi Szentkereszti-kastély parkja, az egykor szépen gondozott, fakülönlegességekkel beültetett, kilenchektáros terület jócskán elgazosodott — és emiatt nem a művelődési központ mindenkori vezetője hibáztatható, hiszen szakemberre, elegendő munkáskézre sohasem futotta a kulturális minisztériumhoz tartozó intézménynek. Néha-néha levágattak egy-két, a kastélyra esetleges veszélyt jelentő fát, a pázsitot is csak a főbejárat közelében gondozták.