Bögrét vágott a Mona Lisához egy orosz nő

2009. augusztus 12., szerda, Világfigyelő

Nem kapta meg a francia állampolgárságot, ezért dühében egy kerámiabögrével ,,támadt rá" Leonardo da Vinci híres Mona Lisa festményére egy orosz nő a párizsi Louvre Múzeumban.

,,A nő egy üres bögrét hajított a Mona Lisára, ám nem okozott kárt, mivel a bögre összetört, amikor a festményt védő üvegfalhoz csapódott" — mondta David Madec, a Louvre szóvivője. Az eset még augusztus 2-án történt, a meg nem nevezett elkövetőt pedig azonnal őrizetbe vették. ,,Láthatóan rosszkedvű volt" — tette hozzá az illetékes, majd elmondta, hogy a nőt később pszichiátriai vizsgálatnak vetették alá. Az orosz hölgy egy táskában ,,csempészte be" a bögrét, majd a hatóságoknak elmondta, hogy azért volt elkeseredett, mert nem kapta meg a francia állampolgárságot. Bár már kiengedték az őrizetből, még szembe kell néznie a múzeum által indított jogi lépésekkel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-08-12: Világfigyelő - x:

Nem lesz egységes vizsgálóbizottsági jelentés a Rózsa Flores-ügyben

A bolíviai parlament vizsgálóbizottsága nem lesz képes egységes jelentést kiadni az úgynevezett Rózsa Flores-ügyben, mert a kormánypárti és ellenzéki bizottsági tagok eltérő következtetésekre jutottak — derül ki a bolíviai sajtó tegnapi híreiből.
2009-08-12: Világfigyelő - x:

Röviden - Simó Erzsébet

Nem javul az orosz—ukrán viszony
Az orosz elnök nyílt levélben tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az orosz—ukrán kapcsolatok válságosnak nevezhető állapota, az ukrán vezetés oroszellenes irányvonala miatt az új orosz nagykövet egyelőre nem foglalja el állomáshelyét Kijevben. Dmitrij Medvegyev nyílt levelét tegnap a Kreml sajtószolgálata tette közzé, s az elnök emellett videoblogjában fejtette ki döntésének okait.