Több mint ezer doppingvizsgálat lesz

2009. augusztus 13., csütörtök, Sport

Több mint ezer doppingvizsgálatot végeznek el a szombaton rajtoló berlini atlétikai világbajnokságon. Ezt Lamine Diack, a nemzetközi szövetség (IAAF) elnöke jelentette be.

Diack hangsúlyozta: az ellenőrzések elsőrendű célja, hogy ,,megismerjük a tisztákat, és leleplezzük a csalókat". A világbajnokságon mintegy 600 vizelet- és körülbelül 400 vérvizsgálatot hajtanak végre, a mintákat a kölni és a drezdai laboratóriumban ellenőrzik.

*

A Nemzetközi Biatlonszövetség (IBU) két évre eltiltotta azt a három orosz versenyzőt, aki még egy decemberi Világkupa-versenyen akadt fenn a doppingvizsgálaton. Az IBU szerdai tájékoztatása szerint Dmitrij Jaroscsenko, Jekatyerina Jurjeva és Albina Ahatova ügyében egy független doppingellenes bizottság járt el. A három biatlonosnak az östersundi Vk-n adott mintáiban egyformán EPO nyomaira bukkantak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-08-13: Sport - x:

Meghalt Eunice Kennedy Shriver

Nyolcvanéves korában elhunyt Eunice Kennedy Shriver, a néhai John F. Kennedy amerikai elnök testvére, a speciális olimpiai játékok életre hívója.
2009-08-13: Sport - x:

Magyar játékos a Bayern Münchenben

A középhátvédet kereső Bayern Münchenben folytathatja pályafutását a jelenleg Belgiumban játszó magyar válogatott Juhász Roland — írta a német Kicker internetes oldalára hivatkozva a Nemzeti Sport. A Nemzeti Sport szerint a müncheni klub hatmillió eurót áldozna Juhász Rolandért, akinek árát klubja, a belga Anderlecht ötmillió euróra tartja.