Halála óta százmilliót keresett Michael Jackson

2009. augusztus 15., szombat, Magazin

Halála óta a tető alá hozott filmszerződéssel és a különböző reklámmegállapodásokkal százmillió dollárt „keresett" Michael Jackson; az örökség kezelői az év végéig további százmillióra számítanak. „Ez új rekord, amelyet egyhamar nem dönt meg senki" — idézte a The New York Times John Brancát, az elhunyt énekes ügyvédjét, hagyatékának egyik kezelőjét.

A pénz nagy részével lyukakat tömnek be, ugyanis a szupersztár több száz millió dolláros adósságot hagyott maga után. Az ötven százalékban a Jackson tulajdonában álló Beatles-gyűjtemény azonban elegendő lehet a tartozások rendezésére, annak ellenére, hogy az adósságról még mindig nincsenek pontos információk.

Branca és a hagyaték másik kezelője, John McClain zenei producer erre az évre további 50—100 millió dolláros bevétellel számol. A két megbízottnak az 1977-ben elhunyt Elvis Presley pénzügyi birodalmának példája lebeg a szeme előtt, a „király" vagyona még 2008-ban is 55 millió dollárral gyarapodott. „Ha valaki vet egy pillantást a Presley-örökségre, nálunk is jó esélyeket láthat" — mondta Branca.

A pop királyaként emlegetett Jackson mindenkori vagyonának negyven százaléka anyját, Katherine Jacksont és három gyermekét illeti. Húsz százalék jótékonysági célokat szolgál. A közelmúltban született bírósági döntés elutasította Katherine Jackson kérelmét a vagyon feletti rendelkezésre, a gyerekek felügyeleti jogát azonban rábízta. Michael Jackson lánya és két fia ugyan a nagyszülőknél él, de pénzügyi kérdésekben saját ügyvédjük lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-15: Magazin - x:

A Kárpát-Haza Temploma a magyar nép erejéből és hitével épül

Kicsi templom épül Verőce mellett, a Katalin-völgyben, immár ötödik hónapja. Isten és ember hajléka. Isten háza, ahol az ember békére, nyugalomra, szeretetre, belső hitre és a Mindenhatóra talál. Kőre kő épül, a szeretetforrás pedig még több szeretetet gyűjt. Sorra érkeznek az önkéntes adományozók.
2009-08-15: Magazin - x:

Virslimúzeum Németországban

Hatvanadik születésnapjára múzeumot kap Berlinben a németek egyik kedvenc eledele, a currywurst.