Egymilliárdot ér Hitler aláírása

2009. augusztus 15., szombat, Magazin

A Mein Kampf egyik első kiadásának nagyon ritka, Adolf Hitler által dedikált példányát árverezték el csütörtökön; a kötetért 25 000 eurót (egymilliárd régi lej) fizetett egy orosz vevő.

Az önéletrajzi elemeket is tartalmazó hírhedt eszmefuttatást, amelyet Hitler az 1920-as években írt, a Londontól 200 kilométerre északnyugatra fekvő Ludlow-ban kínálta árverésre a Mullock’s Auctioneers; a könyvet végül egy oroszországi telefonos licitáló vitte el. A könyv állítólag egy megjelenés előtti példány, amelyet Hitler négyéves bajorországi börtönbüntetése idején, a landsbergi fogházban adott egy fogolytársának, Georg Maurernek. A későbbi náci diktátor a Mein Kampfban vetette papírra antiszemita nézeteit, az 1924-ben elkészült művet a II. világháború utáni Németországban már nem lehetett kiadni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-15: Magazin - x:

Virslimúzeum Németországban

Hatvanadik születésnapjára múzeumot kap Berlinben a németek egyik kedvenc eledele, a currywurst.
2009-08-15: Irodalom - x:

Ábrándok nélkül (Szenczei László 100 éve) — Bogdán László

Az idén ünnepelhetjük Szenczei László születésének századik évfordulóját. Noha az írónak a Romániai Magyar Írók sorozatban két könyve is megjelent, viszonylag nagy példányszámban (a Korom és korona 1973-ban a nemzedéktárs Szemlér Ferenc meleg hangú előszavával és Apáczai-életregénye, A halál tanítványa 1981-ben), mégis kevesen ismerik.